Él az esély az éremre

Kedd után szerdán is duplázott a magyar curling csapat a Szarajevóban zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), ahol a nap során elszenvedte első vereségét is. A Biró Blanka – Tatár Lőrinc (skip) – Dobor Dia Regina (vice-skip) – Szarvas Kristóf összeállítású csapat az eddig veretlen britektől kapott ki 7-2-re. Délután aztán sikerült azért javítani, a csehek elleni 11-6-os győzelem pedig azt jelenti, hogy megmaradt az esély az elődöntőbe jutásra.

“A délben lévő meccsünkre meg egy nem teljesen egészséges Kristóffal tudtunk kiállni (de legalább már tudta vállalni a játékot) és emiatt a játékosok sorrendjét is meg kellett változtatnom. Sajnos a parádésan játszó angolok (akik valójában skótok) egy pillanatra sem adtak esélyt a győzelemre, 7:2-re kikaptunk. A helyzetet még az is bonyolította, hogy a harmadik end közepén elment az áram és jó tíz percig állt a játék…” – írta a helyszínről a csapat edzője, Szarvas Gábor.
“Az esti meccsen a csehek ellen nyerni kellett az esélyek megmaradásáért. Itt sem indult jól a meccs, félidőre a csehek mar 5:1-re vezettek. De a második félidőre egy “másik” csapat ment a jégre, ekkor kiváló játékkal fordítottunk és 11:6-ra megnyertük a meccset! Sajnos az oroszok nem tettek meg azt a szívességet nekünk, hogy közben megverjek a dánokat, így holnap egy ki-ki meccset játszunk a dánokkal. Aki nyer az elődöntős, aki veszít az csoport harmadik és neki vége a tornának.” – összegezte a nap második felének történéseit a mester.
További szerdai eredmények a magyar érdekeltségű csoportból: Csehország – Törökország 10-4, Dánia – Ausztria 13-1, Dánia – Oroszország 5-2, Törökország-. Ausztria 8-2

52002769_2150789568315412_1229046372544544768_nA 2019-es EYOF curling-tornáján két csoportba osztották a résztvevő nemzeteket:

A-csoport: Ausztria, Csehország, Dánia, Magyarország, Nagy-Britannia, Oroszország, Törökország
B-csoport: Horvátország, Németország, Olaszország, Norvégia, Lengyelország, Szlovénia, Svájc

A magyar curling csapat további mérkőzései:
február 14. csütörtök – 13:30 Magyarország-Dánia
február 15. péntek – 09:00 elődöntők
február 15. péntek –  13:00 döntők

A szarajevói EYOF curling tornáján a Curling Világszövetség (WCF) szabályai szerint zajlik a játék, ahol cserelehetőség nincs és nyolc endig tartó mérkőzéseket játszanak a csapatok. A versenyről további részletek és eredmények az ALÁBBI LINK-en olvashatóak. Az idei EYOF curling versenyeit a 2160 nézőt befogadó „Sportshall Peki” elnevezésű csarnokban rendezik.