Felhívás: Sportcsillag ösztöndíj

Szeptember 22-ig lehet pályázni a kormányrendelettel létrehozott állami, 2017–2018-as tanév 1. félévére vonatkozó Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramra.
A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon 35 év alatti hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek.
Az ösztöndíjprogram lebonyolításával összefüggő feladatokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága látja el. Az államtitkárság munkáját szakmai tanácsaival, a Tanácsadó Testület tagjaként a Magyar Olimpiai Bizottság segíti.
Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 22.
A feltételekről, a jelentkezés módjáról és magáról az ösztöndíjról, minden fontosabb tudnivalóról a kormany.hu oldalon olvashat, a jelentkezési lap is a portálról tölthető le.

 

Forrás: MOB / EMMI