Elő-olimpiai kvalifikációs torna, Erzurum 2021, Day 5

Az ötödik napon búcsúzott a férfi csapat a küzdelmektől. A csapat utolsó mérkőzését értékelte  Rókusfalvy András edző:

20211014_163557

A magyar férfi csapat számára csütörtökön véget ért a torna. Délután Nigéria curlingeseivel találkoztunk, ahol egy nagyon vidám, edzőmeccsnek beillő mérkőzésen 15:2 – re győztünk. Jó látni, hogy ezekben a fejlődő országokban is elindult a curlingélet és komoly támogatások mellett szépen fejlődik ez a sport náluk is.

20211014_163627

Ez a verseny a csapatunk számára jó megmérettetés volt. Ugyan kicsit furcsa, hogy az egyes csoportok mennyire nem ugyanazt a színvonalat képviselték. Így az egyik csoportban a kirgízek, brazilok, tajpeiek és kazahok voltak a török csapat ellenfelei, míg a másik csoportban gyengébb európai csapatok, végül a mi csoportunkban Nigéria kivételével erősebb európai csapatok szerepeltek.

Habár nem sikerült az olimpiai kijutás felé meglépnünk ezt a fontos lépcsőt, emelt fővel, pozitív mérleggel tudunk hazamenni, mert látjuk, hogy a hasonló adottságú országok mezőnyében jó helyen állunk és kis segítséggel még előrébb léphetünk. A csapat szempontjából pedig a torna jó felkészülési lehetőség volt a mostani szezonra.