Elő-olimpiai kvalifikációs torna, Erzurum 2021, Day 4

Edzői összefoglalók a negyedik nap történéseiről:

 

A férfi csapat eredményeiről számolt be a csapat edzője Rókusfalvy András:

20211013_185817

A mai, negyedik versenynapon még volt a csapatnak matematikai esélye a továbbjutásra. Az esti meccsünket mindenképpen meg kellett nyernünk Szlovénia ellen és az kellett volna, hogy a csehek kikapjanak Ausztria válogatottjától.

A szlovénok csak az első end után vezettek, de a második endtől már mi kerültünk előnybe. A félidőben már 3 ponttal vezettünk, de az ellenfelünk pontos játékkal, néha szerencsés dobásokkal fokozatosan feljött, és az utolsó endet ellopva a 10. endben kiegyenlített.

20211013_20272320211013_202829

A nagyon izgalmas extra endben bravúros hajrával végül megszereztük a győzelmet.

A mellettünk lévő pályán a csehek 10 endben legyőzték az osztrák csapatot, így sajnos eldőlt, hogy nem tudunk tovább harcolni az olimpiai kvalifikációért. A holnapi napon egy tét nélküli mérkőzés vár a csapatra Nigéria ellen.

A női csapat eredményeiről számolt be a csapat edzője Palancsa Zoltán:

Az utolsó csoportmeccsünkön a csoportelsőség volt a tét a Lettek elleni rangadón.

Azzal hamar szembesültünk, hogy lényegesen jobb játékerőt képviselnek, mint eddigi ellenfeleink. Ennek megfelelően óvatosan kezdtük a meccset, ide-oda 1-1 pont került a csapatok neve mellé, de 1-2-es eredményél néhány milliméterrel a ellenfél köve volt jobb, így futnunk kellet az eredmény után.
Sajnos nem voltunk elég pontosak, így a vége vereség lett (2-6).
Holnap pihenőnapunk van, délelőtt edzünk és várjuk az ellenfelet a másik csoportból.
Hajrá Magyarok!