Díjátadóval zártuk a szezont

Május 31.-én tartottuk a 2015/2016-os szezon záróbankettjét, ahol díjaztuk a 2016-ban rendezett országos bajnokságok dobogósait.

A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, aki a színpadon köszöntötte is az ünneplőket, valamint Lehmann László, sportágunk MOB-beli referense is.

Először az A Ligás Ifjúsági Országos Bajnokság díjai kerültek átadásra, így a lányok mezőnyében megkapta a második helyezettnek járó serleget a WSC Girling csapata, illetve a bajnokcsapatnak járó kupát az UTE Jégkristályok alakulata. A fiúk mezőnyének második helyezettje a WSC Titánok lett, míg az országos bajnok az UTE ifi formációja.

A koedukált B Ligás Felnőtt Országos Bajnokság harmadik helyéért járó serleget a WSCápák, a második helyért járó kupát az UTE ifjúsági fiúcsapata, míg az aranyéremhez járó trófeát az UTE Four Four férficsapata vette át Dr. Bukta Zsuzsannától, Szövetségünk elnökétől. A B Liga női csapatai között rendezett külön versenyben a harmadik helyen az UTE Four Four női csapata, a másodikon az UTE Jégkristályok csapata, míg az első helyen a WSC Girling alakulata végzett.

 

A B Liga díjainak átadása után különleges díjazottjainké volt a színpad. Fóti Balázs, az MCSZ alelnöke megköszönte Kiss Bálint munkáját, aki egy éve vezeti a versenybírói testületet, valamint a színpadon köszöntöttük a márciusi, pozsonyi Olimpiai Reménységek Versenyén első három helyet elért csapatok tagjait.

 

Ezt követően Kalmár György, az MCSZ elnökségi tagja a 2016. évi Vegyescsapatok Országos Bajnokságának érmeseit köszöntötte. A harmadik helyet elért Makukát, a második helyezett Wild Catz-et, valamint a bajnoki aranyérmes Lynx csapatát.

 

A májusi instruktori képzésen tizenketten végeztek, nekik nyújtotta át a kurzus elvégzéséért járó oklevelüket Dr. Bukta Zsuzsanna, és tapsot kapott a képzés koordinátora, Rókusfalvy András.

 

Az oklevelek átadása után a 2016. évi Ifjúsági Vegyes-páros Országos Bajnokság serlegei kerültek kiosztásra. A harmadik helyért járó serleget Biró Blanka és Kovács Botond, a második helyezett kupáját Balladik Bereniké és Tatár Lőrinc, míg az aranyérmesnek járó trófeát Biró Bernadett és Kalocsay Ottó vette át Fóti Balázstól.

 

Az májusi egyéni OB díjai kerültek ezt követően átadásra. Kiss Zsolt, a verseny társszervezője, a Vasas SC Curling Szakosztályának igazgatója adta át a harmadik helyért járó kupát Miklai Henriettának, a második helyért járó serleget Szekeres Ildikónak, valamint a bajnoknak járó trófeát Palancsa Dorottyának. A bajnok Palancsa Dorottya dobta a verseny legmagasabb pontszámát is, ezért külön elismerésben részesült. A férfiak egyéni országos bajnokságának díjazottjait Kiss László, az Első Magyar Curling Kft. ügyvezető igazgatója díjazta. A harmadik helyen Nagy György, a másodikon Bodor Gábor, míg az első helyen Kiss Zsolt végzett. A legmagasabb pontszámért járó különdíjat Kiss Zsolt vehette át.

 

Végezetül a 2016. évi A Ligás Női és Férfi Országos Bajnokság serlegei találtak gazdára. Kassai Attila, az MCSZ elnökségi tagja először a női versenyben bronzérmes Hackers csapatának adta át a bronzérmet, valamint a vele járó kupát, majd a második helyen végzett End Hunters-nek az ezüstérmesnek járó serleget. Végezetük a Team Palancsa tagjai érkeztek a színpadra, hogy átvegyék az országos bajnoknak járó serleget. A férfi bajnokság díjait Dr. Bukta Zsuzsannától vette át a bronzérmes FTC Fradi csapata, az ezüstérmes WSC G-Force gárdája, valamint a bajnok Westbay-Vasas.

 

A díjak átadása után Dr. Bukta Zsuzsanna értékelte röviden a szezont, és gratulált még egyszer a díjazottaknak. A rendezvény közös vacsorával folytatódott, amelynek zárásaként egy curling kő alakú torta került felvágásra.

 

A díjátadón Palancsa Péter fotózott. Képei itt tekinthetőek meg.

 

IMG_9445