Derűs után felhős 2. nap

Az első nap után a Világbajnokság nagyobb fordulatra kapcsolt már ami a Szekeres Ildikó – Nagy György sorsolását illeti, ugyanis a tegnapi egy mérkőzést, ma kettő követett.

Reggel Németország legjobbjaival találkoztunk, mely mérkőzés sajnos nem úgy alakult, ahogy a páros azt eltervezte. A félidőt megelőző 4. endben 4 pontot kaptunk az ellenféltől, így pont jókor jött a szünet, hogy az edzői stáb picit megnyugtassa párosunkat. Ennek ellenére a folytatás sem alakult derűsen és a 7. endet kézfogás követte, az eredmény Németország 10:4 Magyarország.

image_6483441 (1)

Este Anglia ellen javíthatott döntetlen mérlegén a Szekeres-Nagy duó. A rajt sokkal jobban alakult a 3. endet követően már 5-0 volt az állás, majd a szünetről visszajőve azonnal még 3 pontot sikerült feltenni az eredményjelzőre, ezzel 8-2-re alakítva az aktuális állást. Az angolok sem adták fel a mérkőzést, valamelyest visszakapaszkodtak, de ez csak szépségtapasz volt számukra, a végeredmény 8-6-os magyar győzelem!

image_6487327 (11)

A 2. napot követően pozitív 2-1-es mérleggel állunk a IV. helyen holtversenyben a németekkel. Folytatás holnap Spanyolország ellen 14:00 órás kezdéssel.

 

A vegyes-párosok mellett folytatódtak a szenior küzdelmek is, a tegnapi ír győzelem után ma egy sokkal nagyobb falat várt ránk a házigazda, Svájc személyében. A csapat tisztesen helytállt, de érvényesítve a papírformát Svájc örülhetett a kézfogásnál (6-3). A válogatottra holnap reggel a még – egyedüli – hibátlan mérleggel rendelkező csapat, Svédország vár.
World Senior Curling Championships 2022, Geneva, Switzerland
További sok sikert kívánunk csapatainknak a folytatásban!

A mai napi kérdésünket, hamaroson megtaláljátok Instagramon és Facebookon is. Ne feledjétek, a nyeremény egy igazi svájci csokoládé!

Kép forrás: WCF Céline Stucki, Ansis Ventins