Curling versenybírói karriermodell

Kedves Sportbarátok!

 

Láttad már a sportágat a TV-ben? Túl vagy már egy próbajátékon? Érdekel egy sporttal kapcsolatos munkalehetőség? Ismerd meg a curling bíráskodást!

Kitűnő lehetőség, hogy a bírói szerepben közelebbről is megismerd a játékot és a hozzá tartozó szabályokat részletesen. A sport területén képzést hallgató egyetemistáknak, hétvégi rugalmas munkalehetőséget keresőknek, vagy a sportot kedvelőknek is lehetőségük van kipróbálni a bírói szerepet ebben a feltörekvő sportágban. Gyere el októberben a Kamaraerdei Curling Klubba megrendezésre kerülő versenybírói alapképzésére!

A curling rohamléptekben fejlődik Magyarországon. A Magyar Curling Szövetségnek szüksége van versenybírókra, akik pontosan és megbízhatóan végzik munkájukat, amely az önéletrajzban is megjeleníthető, mint munkavégzés.

Több év gyakorlás után, akár nemzetközi versenyekre is eljuthatsz! Mutatom a fejlődési szinteket lépésről-lépésre.

  1. Először is jelentkezz a Magyar Curling Szövetség soron következő versenybírói képzésére, amelynek sikeres teljesítését követően elkezdhetsz közreműködni a versenyeken díjazásért.
  1. Majd a gyakorlások és a versenyeken szerzett tapasztalatok után önállóan elkezdhetsz bíráskodni a különböző Junior- és Felnőtt Országos Bajnokságok alapszakasz mérkőzéseiben.
  1. Ha a kedved és a lendületed töretlen, a szabálykönyvet már kellőképpen ismered, akkor jöhetnek a hazai bajnokságokon belül az egyre nagyobb feladatok. Pl: Országos Bajnokságok rájátszás mérkőzéseinek a vezetése vagy akár egy döntő 🙂
  1. Megfelelő mennyiségű után, ha úgy érzed sikeres vagy ezen a területen és szeretnél a bíráskodással komolyabban foglalkozni és egy magasabb szintre lépnél, akkor lehetőséged van rá. Részt vehetsz egy nemzetközi haladó tanfolyamon – WCF Advanced Umpire Course.
  1. A nemzetközi képzés teljesítését követően, az új információk birtokában, a hazai bajnokságokon szilárdíthatod meg korábban megszerezett ismereteidet. Emellett a WCF-nél jelentkezhetsz számos külföldi versenyre, ahol szívesen vállalnál valamilyen szerepkört.
  1. Itt persze az előrehaladás már nem olyan gyors, mint a kezdetekben. DE! Jó sok hibátlanul sikerült mérkőzéssel a hátad mögött, valamint a nemzetközi szintéren való bizonyítást követően, akár a legmagasabb szintre is eljuthatsz.
  1. A World Curling Federation a Curling Világszövetsége felkérhet, akár egy Európa Bajnokságra, Világbajnokságra. A végső cél, pedig az ötkarikás játékokon, az Olimpián való közreműködés.

 

Várjuk jelentkezésedet minél előbb! Ha bármilyen kérdésed van, vagy további információra, részletekre lennél kíváncsi, keressétek Kiss Bálint Sportigazgatót az alábbi elérhetőségeken. (E-mail: kiss.balint@huncurling.hu, Telefon: +36-30/744-4421)