Csapat-Eb: bronzérmes a női válogatott

Szép lett a vége: az angolok legyőzésével a dobogóra állhatott a magyar női válogatott a lillehammeri B-csoportos Európa-bajnokságon.

Szerző: Dobos Sándor

A Szekeres Ildikó (vice-skip), Joó Linda, Szentannai Ágnes (skip), Nagy Laura, Nagy Gyöngyi összeállítású magyar válogatott ismét az angolokkal találkozott a norvégiai torna zárónapján.

Az egész tornán mutatott szép menetelés egyik állomása volt az angolok korábbi 9-8-as legyőzése, azt követte viszont a remeklő lettek elleni vereség az elődöntőben. S mivel a házigazda a másik elődöntőben legyőzte Angliát, a mi lányaink ismét velük találkoztak, a tét a bronzérem volt.

„Mindig jó egy győztes meccsel befejezni egy tornát, így nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megverni az angolokat. Igazából könnyűnek mondanám a mérkőzést, mert nagyon jól játszottunk, egyszerűen senki sem akart üres kézzel hazamenni. Magabiztosak voltunk, és nem stresszeltünk rá a meccsre, így nem is lehetett kérdés a győztes személye. Persze, ha eszünkbe jut, mennyire közel voltunk a döntőhöz, a feljutáshoz, akkor keserédes ez a mai öröm, de ez természetes, le kell, hogy ülepedjenek az élmények” – fogalmazott a zárónap után Szentannai Ágnes csapatkapitány.

A lányok az érem mellett a főszponzornak köszönhetően egy hatalmas svájci sajttal is gazdagodtak, azt majd itthon kóstolják meg. Ahogyan az is itthon dől el, hogyan, milyen összeállításban folytatja a szép jövő előtt álló csapat a későbbiekben.

Mindenesetre Joó Linda és Nagy Laura a következő időszakban másra koncentrál majd – hamarosan kezdődik a finnországi Lohjában a B-csoportosa junior világbajnokság, ahol mindkettőjüknek jelenése lesz.

Az Európa-bajnokság döntőjében egyébként a házigazda norvégek legyőzték a letteket, így megnyerték a tornát.

A férfiaknál némi meglepetésre Törökország 4-3-ra legyőzte az oroszokat a döntőben, így aranyéremmel a zsebében léphet fel az A-csoportba.

Eredmények – Le Gruyère AOP Európa-bajnokság, Lillehammer:
Magyarország–Anglia 8-4 (1-0, 0-1, 1-0, 2-0, 1-0, 0-2, 2-0, 0-1, 1-0)

A döntőben:
Norvégia–Lettország 10-7