Csak egy ember söpörhet…

Az új curling szezonra is hatással lesz a járványügyi helyzet – erről hozott döntést a kanadai szövetség a napokban, amely saját honlapján hozta nyilvánosságra a sportág visszatérésre vonatkozó irányelveket.

A szervezet által kiadott iránymutatások szerint a 2020 őszén kezdődő szezonban a kanadai versenyek az eddig megszokott rendszer helyett maximum egy ember söpörhet majd. Ezen felül a tee-line után (ideiglenesen) az a lehetőség is megszűnik, hogy egy csapat az ellenfél kövét söpörhesse. Ezen túl pedig a jég felületére olyan jelzéseket is kitesznek majd, amelyek elősegítik, hogy az éppen nem érdekelt csapat játékosai maximálisan be tudják tartani a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Sochi Ru.Feb21-2014.Winter Olympic Games.Men's Gold Medal Game.Team Canada,,skip Brad Jacobs,third Ryan Fry,second E.J.Harnden,lead Ryan Harnden.WCF/michael burns photo

“A curling egy kicsit másként fog kinézni a következő évadban, mint eddig megszoktuk. Viszont örülünk annak, hogy egyáltalán lehet mérkőzéseket játszani, még ha most a biztonsági szabályok betartása prioritást is élvez” – fogalmazott Danny Lamoureux, a kanadai szövetség fejlesztési igazgatója.