Az idei év legjobbjait köszöntöttük

December 11-én tartotta a Magyar Curling Szövetség évzáró bankettjét az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Kazinczy utcai épületében. Az ünnepségen köszöntőt mondott Tóth József, a Magyar Olimpiai Bizottság utánpótlásosztályának vezetője, valamint Dr. Bukta Zsuzsanna, szövetségünk elnöke.

Az est kezdetén vették át díjaikat a 2015. évi Vegyes-páros Országos Bajnokság dobogósai, vagyis az országos bajnok Palancsa Dorottya-Kiss Zsolt duó, az ezüstérmes Szekeres Ildikó-Nagy György páros, illetve a harmadik helyezett Kalocsai Vera-Varga Balázs kettős.

Ezután a 2015. év legtöbbet fejlődött játékosait, valamint csapatát ünnepeltük. Így plakettet vett át Kalocsai Vera és Varga Balázs, akik vegyes-páros csapata a tavalyi országos bajnoki kilencedik hely után idén a harmadik helyen végeztek. A legtöbbet fejlődött női játékos díját Kalocsai Vera, a női és a junior lány válogatott tagja kapta, míg a legtöbbet fejlődött férfi játékos díját a férfi válogatott Balázs Dávid vehette át.

Ezt követően az idei Magyar Kupa dobogósai kapták meg a nekik járó serleget: az FTC Jégmadarak csapata az aranyéremmel járó kupát, a Wild Catz formációja a második helyezettnek járó serleget, míg az UTE Bálnák csapata a harmadik helyért járó trófeát.

A kupák átadása után Dr. Bukta Zsuzsanna köszönetnyilvánítása következett azoknak, akik az elmúlt évben társadalmi munkával járultak hozzá a magyar curling fejlesztéséhez, népszerűsítéséhez. A Magyar Olimpiai Bizottság Sport 2015 című kiadványát vehette át Bardocz-Bencsik Mariann sajtófőnök, Dr. Rókusfalvy Andrea, a bírói testület egykori vezetője, Patonai Ágnes nemzetközi versenybíró, Kerekes Olivér, Szövetségünk rendezvényekért felelős munkatársa, Kuttner Ádám, a Curling College szervezője, valamint Palancsa Zoltán és Sárdi Péter edzők.

A bankett zárásaként került sor a 2015. év legjobb csapatának, legjobb játékosainak, valamint legjobb edzőjének jutalmazására. Nem meglepetésre az idén áprilisban világbajnoki címet szerzett vegyes-párosunk mindent vitt: Palancsa Dorottya lett az év női, míg Kiss Zsolt az év férfi játékosa, közösen pedig az év legjobb csapatának járó díjat vehették át. Edzőjük, Palancsa Zoltán pedig az év legjobb edzője elismeréssel gazdagodott.

A 2015-ös év a magyar curling egyik legsikeresebb éve volt. Minden játékosnak, edzőnek, bírónak és segítőnek köszönjük azt, hogy ennek aktív részesei voltak, és bízunk benne, hogy jövő decemberben is legalább ennyi okunk lesz együtt ünnepelni.

 

Fotó: Lelovics Melinda

Fotó: Lelovics Melinda