A Szekeres-Nagy páros nyerte a tallinni CCT-versenyt

A Szekeres Ildikó-Nagy György vegyes-páros csapat győzelmével zárult a CCT Tallinn Mixed Doubles Masters elnevezésű nemzetközi verseny.

A magyar csapat az alapszakaszban öt mérkőzésből négyet megnyert, és egyszer szenvedett vereséget. Az elődöntőben az idei világbajnokságon Észtországot képviselő Mölder-Lill párost győzte le 7-4-re, így bejutott a fináléba. Ott a tavalyi világbajnokságon hatodik helyezett észt Turmann-Lill duón kerekedett felül 10-5-re, így megnyerte a tornát.

Szekeres Ildikó a tornagyőzelemért nagyon hálás a csapat edzőjének, és ezekkel a szavakkal köszönte meg az idényben nyújtott segítséget: “Ez után a győzelem után kanadai edzőnk, Darryl Horne, akinek nagyon sokat köszönhetünk, büszkén és elégedetten térhet vissza hazájába.”

Ez volt a tizenhat állomásos vegyes-páros CCT-sorozat utolsó állomása a szezonban. A Szekeres-Nagy duó összesítésben a második helyen végzett, egyedül a világbajnoki címvédő orosz Anastasia Bryzgalova-Aleksander Krushelnitckii páros előzte meg. A sorozatban érdekelt másik magyar páros, a Palancsa Dorottya-Kiss Zsolt duó a rangsor nyolcadik helyén zárt.

17858543_10213012881897474_848589988_o