Ezt a sírból hoztuk vissza

Sokat nem alhatott a magyar csapat, a hétfő esti finnek elleni vereség után ugyanis kedden reggel nyolc órakor már jelenése volt a jégen. Az észteknek is korán volt még, ez az első end végén tisztán megmutatkozott, amikor Harri Lill a mieinket is meglepő hibát követett el, egy egyszerű take-out kő helyett átdobta a házat, mi pedig köszönettel elfogadtuk az ajándékot és 2-0-val kezdhettük a párharcot.

Ettől viszont sajnos felébredtek az észtek is, a következő endben hármat írtak és máris vezettek, majd azon melegében loptak is egyet. Az ötödik endben lett volna esélyünk a válaszra, de nem tudta a csapat kihasználni, hogy az észtek három követ is elrontottak, így 5-3-as előnnyel (nem ide) mentek pihenni a csapatok.

A hatodik endben megvolt a sansz az egyenlítésre, kettőt is írhatott volna a magyar csapat, de nem sikerült jól a befejező kő. Az észtek pedig hasonlóan “könnyen” jutottak egy ponthoz, mint mi az első játékrészben. Ezután befejezőként sikerült ugyan két pontot írni, a nyolcadik endet viszont az észtek az alábbi kővel biztosan hozták

A kilencedik endben egy pontot írt a magyar csapat, így az utolsó játékrésznek úgy futottunk neki, hogy mindenképpen lopni kell a győzelmi remények életben tartásához. A magyar csapat az eddigi öt meccs alatt mindössze két endet lopott el, de most a legjobbkor sikerült nehezíteni az állást. Az észtek skipje nem is mert kockáztatni és nem sokon múlt az sem, hogy már ekkor megnyerjék Riesz Gáborék a találkozót:

Az észtek eddig mindhárom mérkőzésüket elveszítették, de rendre szoros találkozókat vívtak (Izrael 5-7, Finnország 6-7, Lettország 6-7), most pedig az extra-endben nem volt szerencséjük, az utolsó kövük lassúnak bizonyult, hiába söpörte kétségbeesetten az egész csapat…

A 3-6-ról fordító magyar csapatban ezúttal is Kalocsay Ottó játszott, hiszen Ézsöl Gábor válla még nem jött rendbe. A magyar férfi csapatnak ez a második győzelme a B-osztályban idén, a válogatott szerdán reggel nyolc órakor Izrael ellen játszik, csütörtökön délben pedig az eddig nyeretlen Belgium ellen zárja a csoportkört. A mostani siker azt is jelenti, hogy még (halványan) élnek a feljutási remények, de ehhez a hátralévő két mérkőzést nyerni kell és a többi eredménynek is számunkra kedvezően kell alakulnia.

B-osztály, a magyar érdekeltségű csoport eredményei:

Izrael – Anglia 3-2

Magyarország – Észtország 8-7 (extra-end után)

Finnország – Belgium 9-1

Lettország – Spanyolország 9-4

A csoport állása:

1. Lettország 4 győzelem / 0 vereség

2. Finnország 4 / 1

3. Spanyolország és Izrael 3 /1

5. Magyarország 2/3

6. Anglia 1 /3

7. Észtország és Belgium 0/4