A negyeddöntő lett a végállomás

Mindkét magyar csapat számára a negyeddöntőben ért véget a finnországi Lohjában zajló junior világbajnokság B-osztálya. Elsőként még kedden délután a Joó Linda skip vezette lány csapat (Dobor Regina, Bíró Blanka, Nagy Laura Karolina, Nagy Laura, edző: Rókusfalvy András) lépett jégre a törökök elleni negyeddöntőben. Sajnos nem indult jól a mérkőzés, mert hiába volt a mieinké a befejező kő, az első end végén az ellenfél került hárompontos előnybe. Utána is loptak még kétszer a törökök, a 0-5-ös kezdés pedig meghatározta a meccs további alakulását. Törökország végül 7-5-re győzött és bejutott az elődöntőbe.

20180104_130856

A kedd esti negyeddöntőben a magyar fiúk számára is a rosszul sikerült kezdés határozta meg a mérkőzést Kína ellen. A Kalocsay Ottó skip vezette csapat (Nagy Viktor, Tatár Lőrinc, Kovács Botond, Spiller Emilió, edző: Sárdi Péter) ellen 4-0-val kezdett Kína és hiába sikerült visszajönni a negyedik endig 4-6-ra, az ázsiai csapat végül 9-4-re győzött és bejutott az elődöntőbe.

Mindkét magyar csapat számára a negyeddöntő jelentette a végállomást, több mérkőzést a mieink már nem játszanak, mert a legjobb négyen kívül nem rendeznek helyosztókat a junior világbajnokság B-osztályában. Szerdán délelőtt az is eldőlt, hogy a magyarokat legyőző csapatok a döntőbe is bejutottak, mivel a lányoknál török-kínai, a fiúknál pedig orosz-kínai finálét rendeznek szerdán délután kettő órától.

“Nagyon erős mezőny gyűlt össze a vb-re, a fiúknál és a lányoknál egyaránt. A magyar küldöttség viszont úgy is helytáll, hogy átlagéletkora tizenhat év, míg átlagosan huszonegy évesekből tevődik össze a mezőny, ez pedig dicséretes.” – összegzett Rókusfaly András a torna után. A “B”-világbajnokság első három-három helyezettje jut fel az A-osztályba, amelynek küzdelmeit március 3-10 között a skóciai Aberdeenben rendezik meg.