A 13. helyen zárt vegyes-párosunk a vébén

A 13. helyen végzett Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt a karlstadi világbajnokságon. A csoportban hat mérkőzéséből hatot megnyert a 2013-as és 2015-ös világbajnok kettős, ám a legjobb 16 között 6-5-re alulmaradt Skóciával szemben. Ezt követően a helyosztón Írországtól szenvedett 10-8-as vereséget, így végül a 13. helyen zárt.

Az idei volt az első vegyes-páros világbajnokság, ahol kvalifikációs pontokat osztottak a 2018-as téli ötkarikás játékokra. Az első 12 csapat kapott pontot, csakúgy, mint ahogy ez a jövő évi világbajokságon lesz. A rendező jogán Dél-Korea csapata automatikus induló, rajta kívül hét kvóta kerül kiosztásra a két világbajnokság eredményei alapján. A mieink eredménye azt jelenti, hogy idén nem gyűjtöttek Magyarország számára kvalifikációs pontokat.

Kiss Zsolt így értékelte a csapat világbajnoki szereplését: “Jól kezdődött minden, aztán sajnos volt két nap szünetünk, ami nem tett jót. Nem fogom erre, hogy kikaptunk, de semmiképpen sem jó, hogy két nap alatt húsz percet tudtunk jégen lenni. Amit a legjobban sajnálok, hogy az olimpiai pontok sem sikerültek, úgyhogy jövőre megpróbáljuk, aztán meglátjuk, mi lesz belőle.”

A világbajnokságot Oroszország nyerte, miután a döntőben 7-5-re legyőzte Kínát. A harmadik helyen az Egyesült Államok csapata végzett, miután 9-7-re felülmúlta Skóciát a bronzmérkőzésen.

World Mixed Doubles Curling Championship 2016