2024. évi Női- és Férfi Országos Csapatbajnokság ‘B’ liga

2023 után 2024-ben is rekord nevezésnek örülhettünk a Női- és Férfi Országos Csapatbajnokság ‘B’ ligájának versenyében, mely a Vasas csapatok győzelmét hozta!

Tovább fokozódó tagegyesületi aktivitásnak, a növekvő külföldi csapatok jelenlétének és a Magyar Curling Szövetség programjainak (ifjúsági siket program támogatása, kerekesszékes curling támogatása, felnőtt nyílt open house program) köszönhetően idén már 13 csapat nevezett a versenyre, mely újabb rekord!

A magas létszám miatt így egy külön 3 fős női bajnokságot bonyolítottunk le, ahol az alapszakasz folyamán minden csapat kétszer találkozott egymással. Ezt követően az alapszakasz I. és II. helyezettje küzdött meg a döntőben. A Vasas házi rangadót az Ice Ladies nyerte 7-3 arányban az Ice Baby ellen.

Végeredmény:
I. helyezett: Vasas Ice Ladies (Dencső Blanka, Szurmay-Palotai Piroska, Stéger Anett, Szurmay Emma Erzsébet, Dencső Dorina, Tószegi Boglárka)
II. helyezett: Vasas Ice Baby
III. helyezett: Polipok Girls

A férfiak kategóriájában egy igazán népes 10 csapatos mezőny gyűlt össze, ahol 2 csoportban bonyolítottuk le az alapszakaszt (5-5 fős csoportban), ahol mindenki találkozott mindenkivel. Az ‘A’ csoportból a Vasas Szenior Férfi veretlenül, míg az SSC Vulptices egy vereséggel jutott a legjobb négy közé. A ‘B’ csoportban már sokkal bonyolultabb volt a helyzet ugyanis a sajnálatos visszalépéseknek köszönhetően az I. helyezett SSC Férfiak nem tudták folytatni a versenyt és ugyanígy járt a III. helyezett horvát csapat is (CC Sisak). Így az FTC Osuma mellett, a Rolling Stones kerekesszékes csapat kvalifikálta magát.

A rájátszás page system rendszerben zajlott melynek végén a Vasas Szenior Férfi csapat örülhetett, mert 11-2-re nyert az FTC Osuma ellen. A bronz mérkőzést a Rolling Stones nyerte 8-3 arányban a siketek ifi csapata ellen.

Végeredmény:
I. helyezett: Vasas Szenior Férfi (Nagy György, Jakab Zoltán, Barna Krisztián, Bartalus Gábor Asztalos Sándor, Németh Balázs)
II. helyezett: FTC Osuma
III. helyezett: The Rolling Stones

A jogot a 2024. évi Női- és Férfi Országos Csapatbajnokság ‘A’ csoportjában való indulásra tehát a nemenkénti bajnok csapatok a Vasas Ice Ladies és a Vasas Szenior Férfi nyerte el!

Gratulálunk minden indulónak, a dobogósoknak külön is!