2024. évi Kerekesszékes Vegyes-páros Világbajnokság – 2-3. Nap

Megtört a jég, megszerezte első győzelmét a kerekesszékes vegyes-párosunk az idei VB-n.

A tegnapi nap folyamán két mérkőzése volt a párosnak, amit edzőjük Rozgonyi Gergely így értekelt:
“A második nap ismét két mérkőzést játszottunk, két erős csapat ellen. Az első mérkőzésen a japán páros ellen vívtunk nagyon szoros mérkőzést. az utolsó endet 2 perc alatti gondolkodási idővel kezdte meg a japán csapat úgy, hogy a kalapács nálunk volt. Sokat fejlődött a befejező játékunk, de ebben a mérkőzést eldöntő helyzetben az utolsó dobás nem jött össze így az ellenfél szerezte meg a győzelmet.

Kicsit összetörve vissza buszoztunk a szállásra rendezni a sorainkat az esti, nehéznek ígérkezó dán meccs előtt. A pontos beálló játékot játszó dán csapat ellen, Kínához hasonlóan szorosan tartva az eredményt fej-fej mellett haladt a mérkőzés. Az utolsó endben power play játékunkat szépen építve az extra endért játszottunk. Sajnos a befejező ütés a három pontért nem sikerült így ismét az ellenfél győzött.

A következő két napban egy egy mérkőzésünk lesz csak az alapszakaszban. A kialakult erősorrendbe nem látok matematikai esélyt a legjobb csoportharmadik hely megszerzésére, de mindent beleadva fogjuk lejátszani a mérkőzéseinket.”

Ma délelőtt a spanyolok elleni mérkőzéssel folytatódott a páros alapszakasz sorozata, ahol ismét nagyon szoros mérkőzés alakult ki, ami egészen az utolsó endig kiélezett volt. Szerencsénkre a spanyolok elszámították magukat és lejárt az idejük, így mi húzhattuk be az első, már megérdemelt győzelmünket!

A magyar válogatott utolsó mérkőzése magyar idő szerint:
2024. március 14. 08:00 Svédország – Magyarország

Élő eredménykövetés ITT.

Kép: World Curling Federation