2023. évi Szenior Országos Bajnokság

2022. november 18-20. között rendezte meg a Magyar Curling Szövetség a 2023. évi Szenior Országos Bajnokságot, ahol 3 férfi csapat küzdött a címért. A bajnokság az utolsó pillanatokig kiélezett volt, extra end döntött az aranyérem sorsáról, ami végül a FRADI Szenior férfi csapatánál talált otthonra.

A bajnokság dupla round robin rendszerben zajlott, tehát minden csapat kétszer találkozott az alapszakaszban egymással, így kialakítva a döntőbe jutók rangsorát.

Az alapszakasz első köre szoros mérkőzéssel kezdődött, A Vasas Szenior férfi csapata és a FRADI Szenior férfi csapata mérte össze tudását, aminek eredménye 7:5 lett a Vasas javára két szép befejező enddel. Ezután először találkozott az előző meccset megnyerő csapat az UTE Four Fourral, ahol újabb győzelmet zsebelhetett be a Vasas. Az UTE és Fradi mérkőzés szorosabb eredménnyel zárult már, 8:6-ra győzött a Fradi csapata.

A második körben a Vasas és a Fradi találkozott először, melynek eredménye 8:4- lett szintén a Vasas javára. Hasonlóan szép eredménnyel zárta az UTE csapatával való találkozást, aminek a vége szintén 8 pont lett a Vasas, míg 2 pont a lilák javára. Megegyező kimenetel alakult az UTE és Fradi mérkőzésnél is, itt az utóbbi javára 8:2 lett az eredmény.

Az alapszakasz eredményei alapján tehát a Vasas Szenior férfi csapat jutott be a döntőbe veretlenül, valamint a FRADI Szenior férfi csapat, akik 2 vereséget szenvedtek el, mindkettőt a döntőbeli ellenfelüktől.

A döntő az utolsó pillanatokig kiélezett volt, mindkét csapat 1-1 pontot írva menetelt előre. A 7 end végén 4:2-re vezetett a Fradi, amire válaszként 4:4-re szépített a 8. endben a Vasas. 4:4-es állásnál extra end döntött a bajnoki címről, amit egy parádés dobással végül a Fradi csapatának sikerült megkaparintania a címvédőktől!

Besnicz Péter, a FRADI Szenior csapatkapitánya így nyilatkozott a döntő mérkőzés után:
„Büszke vagyok a csapatomra, arra, hogy játszhattam velük.
Büszke az ellenfelekre is.”

A helyezések az alábbiak szerint alakultak tehát:

  1. helyezett: FRADI Szenior férfi csapat (Kerekes Olivér, Csillag Béla, Sárdi Péter, Besnicz Péter)
  2. helyezett: Vasas Szenior férfi csapat (Nagy György, Jakab Zoltán, Bartalus Gábor, Asztalos Sándor, Barna Krisztián)
  3. helyezett: UTE Four Four (Kalmár György, Miklai János, Palancsa Zoltán, Uti Tibor, Tolnai László)

Gratulálunk minden nevezett csapatnak az elért eredményhez, kiváltképp a Fradi csapatának a bajnoki címhez!