2023. évi Vegyes-páros Kvalifikációs Verseny – 6. nap

Sajnos most Kína nagyobb és erősebb volt mint mi, de így is hatalmas gratuláció illeti meg a Halász Csilla – Ézsöl Gábor magyar vegyes-párost és edzőiket Belleli Lajost és Fóti Balázst.

Torna zárónapján jöhetett a hirtelen halál Kína ellen, ugyanis a tét az volt, hogy a győztes kvalifikálja magát a 2024. évi Vegyes-páros Világbajnokságra, míg a vesztes búcsuzik a tornától.

Kína erősen kezdett, az ő befejezéseik rendre 2 pontot jelentett számukra, míg mi 1 pontot tudtunk írni a második endben. Egy apró lopással a félidőben 5-1-es Kína vezetéssel fordultunk a második félidőre. 6. endben még tudtunk kozmetikázni az eredményen, de sajnos a 7. endben 4 pontot kaptunk és innen már nem volt visszaút.

A végeredmény 9-3 lett Kína javára, míg a másik ágon Új-Zéland extra endben nyert 6-5 arányban Finnország ellen.

A csapat így nyilatkozott az utolsó mérkőzésükről:
“A körülmények jónak ígérkeztek sem a jéggel, sem a kövekkel nem tapasztaltunk nehézséget. Jól játszottunk, nagyon szép köveket dobtunk, de a kínaiak ezen a mérkőzésen nagyon pontosan játszottak és mindig volt válaszuk, amikor nehéz helyzetbe kerültek.

A 4. end kritikus volt, mert itt már 4:1-re vezettek. Az end jól alakult, Csilla utolsó kövével két guard között ment el és tolta ki a center guard mögötti kínai követ, amivel már 2 pontra álltunk. A kínai lány ekkor utolsó kövével pontosan bedobott a pinre, amit egyszerű kővel már nem lehetett kitolni. Egy lehetőségünk volt az ellenfél guard-ját felütni egy kövünkre, amivel kiüthettünk volna két kínai követ is, ezzel 4 pontot szerezve és megfordítva a mérkőzés állását. Sajnos egy fél centivel túlfordult a dobott take-out, így ez a dobás nem sikerült és az endet ellopta az ellenfél, tovább növelve előnyét.


A második félidőben is hasonlóan magas színvonalon játszó kínai csapathoz már nem sikerült felzárkóznunk, így a 7. endet követően fel kellett adnunk a küzdelmet. A versenymérlegünk jó, de a célunkat sajnos most nem sikerült elérni.

Köszönjük edzőinknek a munkát és mindenkinek a támogatást és a szurkolást!”

A Magyar Curling Szövetség még egyszer gratulál az egész csapatnak!