2023. évi Női és Férfi Csapat Európa Bajnokság – 7. nap

A magyar női csapat válogatott feljutott az ‘A’ ligába, Lettország legyőzésének köszönhetően! Ennek megfelelően 2024-ben ismét a legmagasabb osztályban küzdhetnek meg legjobbjaink!

Magyar szempontból a fő esemény pénteken, tagadhatatlanul a női csapat elődöntője volt, mely egyben a feljutásról is döntött, hisz a két legjobb juthat fel az ‘A’ ligába.

Az előrehozott döntőben Lettországgal találkoztunk, akik ellen a csoportkörben vereséget szenvedtünk, de itt egy merőben más lélegzetvételű mérkőzésre számíthattunk.

Jól kezdtünk és a félidőben 3-1-es vezetésnél hallgathatták meg a lányok az edzői instrukciókat. Félidőt követően azonban a lettek kapcsoltak magasabb fordulatra. Két end alatt 3 pontot szereztek ezzel átvéve a vezetést 4-3-ra. A 8. endben egalizáltunk, így jöhetett az utolsó két felvonás. A lettek ügyesen átvitték a befejezés jogát a 10. endre, így a mi esélyeinket nagyban csökkentve, mert mindenképp lopnunk kellett a mérkőzés megnyeréséért. A statisztikákra rácáfolva sikerült 1 pontot szereznünk és a magyar női válogatott ezzel a legmagasabb osztályba jutott ismét!

Szombaton teher nélkül az EB ‘B’ liga megnyeréséért lépünk utoljára jégre 15:00-kor Litvánia ellen, akik Lengyelországot verték meg 10-6 arányban.

Élő eredménykövetés ITT.