2023. évi Kerekesszékes Vegyes-páros Világbajnokság – 0. és 1. nap

Sikeresen megérkezett a Sasadi Anikó és Barkóczi Péter alkotta páros Kanadába, ahol a tegnapi nap folyamán (magyar idő szerint ma éjszaka) le is játszották első mérkőzésüket, amivel bezsebelték az első győzelmet is!

Rozgonyi Gergő, edző értékelte a 0. és az 1. kint töltött napot:

“A tegnapi napon “szabad edzésünk” volt 6x 15 percben feltérképeztük a pályákat szép sorjában. Sebességre és karakterisztikára hasonlóak a pályák a hazai Kamaraerdei pályához. A pályák egyik oldala extrémül kanyarodik, a másik oldala pedig csak nagyon.

A gyakorlás után részt vettünk egy kis megnyitó ünnepségen aztán elmentünk Vancouverbe várost nézni kikapcsolódásként. A mai első versenynapunkat az Olimpiai Múzeumban kezdtük, ami szerintem a legjobb időzítés volt. Kapott egy nagy dózis pozitív megerősítést a páros és önbizalommal telve vágtunk neki az első bemelegítésnek.

Érezhető volt az izgalom a bemelegítés végi button dobásoknál. Sajnos az erőt nem jól állítottuk be így 199,6- és 142,7 lett az LSD dobások eredménye. A skót csapat hibátlan dobásokkal megszerezte a befejezés jogát a bemelegítés után.

Nehezen találta meg a páros az odafelé oldalhoz a kulcsot, de az első endet Anikó utolsó kövével egy pontos buttont dobva sikerült ellopni (a felkészülések alkalmával jól begyakoroltuk az ehhez hasonló szituációkat  a kiszálló draw játékkal). Ezután nyoma sem volt a játékban izgalomnak, koncentráció hiánynak, határozott felépített játékkal hozták Péter és Anikó az endeket. A hetedik utolsó endben powerplay játékban is sikerült egy pontot lopniuk így nem maradt matematikai esélye a skót csapatnak és 9:3-ra győztünk.

A nap üde színfoltja az önkénteseink személye volt, ugyanis két magyar származású önkéntest osztottak a mérkőzésünkhöz. 😊”

A magyar páros meccsei (magyar idő szerint):
Március 6. 01:00 Svájc – Magyarország
Március 6. 18:00 Norvégia – Magyarország
Március 7. 18:00 Magyarország – USA
Március 8. 01:00 Magyarország – Szlovákia
Március 9. 01:00 Észtország- Magyarország
Március 9. 18:00 Magyarország – Kína
Március 10. 18:00 Lengyelország – Magyarország
Március 11. 04:00 Magyarország – Finnország

Élő eredménykövetés ITT.

Hajrá magyarok!