2023. évi instruktor képzés

A Magyar Curling Szövetség 2023-ban is megtartotta éves instruktor képzését, ahol a fővárosi és vidéki tömegbázis érdeklődői szerezhettek képesítést.

Az egész hétvégés tanfolyamon voltak elméleti és gyakorlati szekciók felváltva, hogy a leendő szakemberek elsajátíthassák és megismerhessék a sportág alapján és az instruktori feladatkör szükséges elemeit.

A szombati és vasárnapi napon egyaránt ebédelési lehetőséget biztosítottunk a résztvevőknek, megfelelő pihenőidővel. A képzés elméleti és gyakorlati vizsgával zárult, ahol 8 fő szerzett képesítést! Az újdonsült szakembereknek ezúton is gratulál a Magyar Curling Szövetség és köszöni a munkát Rókusfalvy András képzésvezetőnek, aki a Nevelő Edző Program egyik szakembere.

További öröm, hogy a 2023/2024-es szezonban újraindult a curling sportedző/sportoktató képzésünk, amit a Budapesti Sportszövetségek Uniójával közösen bonyolítunk le. Erre a BSU tájékoztatása alapján 7 (!) jelentkező érkezett, ami véleményünk szerint hatalmas siker. Sok szerencsét kívánunk az egész éves munkához, melynek második félévét és vizsgát a Magyar Curling Szövetség is támogatja a jelentkezők döntő többségének. A gyakorlati oktatásokat végző szakember Szarvas Gábor lesz, aki szintén a Nevelő Edző Program szakembere.

Képek forrása: Kuttner Ádám