2023. évi Ifjúsági Lány és Fiú Csapat Világbajnokság – 9. nap

A lányok után a fiúk is továbbjutottak a VB negyeddöntőjébe!

A tegnapi nap folyamán két sorsdöntő mérkőzés várt a fiú csapatra, ahhoz, hogy lehetőségük legyen továbbjutni az alapszakaszból, mindenképp két győzelmet kellett produkálniuk.

Tatár Lőrinc értékelte a tegnapi napot:
“ A mai napon két mérkőzés várt a csapatra, a román és a szlovén válogatott ellen. A két mérkőzésen a papírforma érvényesült, a románok ellen 16-1-re nyertünk, a szlovénok ellen pedig 16-0-ra.

Továbbjutásunkhoz azonban önmagában kevés lett volna ez a két győzelem.

Ugyan az alapszakasz során idáig sokszor elpártolt mellőlünk a szerencse, (kétszer is mérés döntött az utolsó endben vereségünkről), azonban ma a csillagok is úgy álltak, hogy elősegítsék a magyar csapat továbbjutását. A recept nem volt egyszerű: nekünk egy nagyon jó draw-ra volt szükségünk, a koreaiaknak viszonylag rosszat kellett dobniuk, illetve ki kellett kapniuk a csehektől. Sejtettük, hogy annak ellenére, hogy a mi csoportunkban eggyel többen voltunk, mint a többi csoportban, a draw átlag miatt a mi csoportunkból csak két csapat fog továbbjutni, míg a többiből három, így a második helyet kell megcsípnünk.

A recept lépéseit mindenki betartotta: a verseny legjobb DSC-jét sikerült megdobnunk, összesen 13,4 cm-vel, az eddig nagyon jól teljesítő Korea pedig majdnem a legrosszabbját dobta, emellett elveszítette a mérkőzését Csehország ellen. Így épphogy sikerült megelőznünk a világ elitjébe tartozó koreai együttest, 0,31 centiméterrel jobb lett a DSC átlagunk, így továbbjutottunk a negyeddöntőbe, ahol USA ellen fogunk jégre lépni!”

Gratulálunk fiúk, hajrá ma 9-kor a negyeddöntőben!

Élő eredménykövetés ITT.

#WJBCC2023