2022. évi Női-Férfi Országos csapatbajnokság ‘B’ liga

A hétvégén zárult  a 2022. évi Női-Férfi Országos csapatbajnokság ‘B’ ligája, ahol a tét a legmagasabb osztályba kerülés volt. 2022-ben a járványhelyzet ellenére örömteli, hogy ismét jelentkezett külföldi csapat is, a Legija Zagreb. Az összesen 7 csapatból álló bajnokság alapszakasza koedukált formában lett megrendezve, ahol a csoportmeccsek alkalmával mindenki játszott mindenkivel (1 női, 1 kerekesszékes, 5 férfi csapat).

Ahogy az alapszakasz számokból is olvasható, az már a nevezési határidőt követően biztossá vált, hogy a Vasas Ice Ladies kerül fel a 2022. évi Női OCSB ‘A’ ligába, mint egyetlen női csapat. Ennek ellenére az alapszakaszban az előkelő második helyezést érték el, közvetlenül a Vasas SC Titánok mögött. Az alapszakasz páratlan izgalmakat és nagy számolgatást hozott, ugyanis a már korábban említett Titánok csapatán túl, a további négy férfi csapat azonos pontszámmal végzett a táblázaton. Végül az egymás elleni eredményeknek köszönhetően, az alábbi sorrend alakult ki a férfiak között a 2-5 helyen: Legija Zagreb, UTE Four Four Férfiak, UTE United Leads, SSC Férfiak.
A rájátszásban a Zagreb és az UTE Férfiak küzdöttek meg, ahol az előbbi csapat került ki győztesként. A döntőben a Zagrebre a Vasas SC Titánok csapata várt, ahol  a már megfáradt csapatok erejükön felül küzdöttek azért, hogy övék lehessen a győzelem. Az ütközet egészen az utolsó kőig tartott, ahonnan végül a Legija Zagreb csapata diadalmaskodott, ezzel megnyerve a 2022. évi Férfi OCSB ‘B’ ligát.
image_6487327 (2)
A győztes csapat így nyilatkozott a verseny után:
„We would like to say thank you to the Hungarian Curling federation for letting us participate in the Hungarian B league. In these pandemic times Croatian championship hasn’t been held since 2020 so the chance to compete in this league means a lot to us.
We would also like to thank all teams competing in the B league. We felt welcome for every second spent both on and off ice. We wish good luck and good curling to the teams which have been promoted to the A league and we are looking forward to seeing all the other teams next season.
Big thank you to all referees and to the ice maker for all the hard work and for making this competition possible.
And last, but not least, we would like to say thank you to the biggest curling enthusiast we’ve had the privilege to meet, our coach and friend Nandor Miklos. Before you’ve started working with us we could hardly get one or two victories in the season and look at us now. Thank you for making us better in the sport we all love.”
A szabályok értelmében nemzetközinek minősített csapat nem kerülhet fel a legmagasabb osztályba, ezért a 2022. évi OCSB ‘A’ ligában a Vasas SC Titánok, illetve az UTE Four Four Férfiak csapatával egészül ki a mezőny.

 

Ezúton is gratulál az MCSZ minden csapatnak!