2022. évi Kerekesszékes csapat Világbajnokság – 1. nap

A Világbajnokság első napján Észtország ellen mérkőzött meg a magyar csapat, amiről sajnos nem sikerült győztesként távozniuk a szép kezdés után.

„Az LSD dobásnál sajnos a második dobásunk túlfutott a házon így a mérkőzés kezdése ránk esett. Az első két endben koncentráltan, kevés hibázással sikerült is szerezni a pontokat.” – értékelte a kezdést edzőjük, Rozgonyi Gergely.

A meccs ezen pontján viszont fordult az állás, a pálya állapotának megváltozásával párhuzamosan, innentől az észt csapat tudta érvényesíteni dobásait, ezzel számos pontot bezsebelve. Ugyan a második félidőben voltak szép helyzeteink és felismeréseink, de ezeket nem sikerült befejező játékkal pontok formájában is felmutatni. A meccs végeredménye a 7. end végén 9:2 lett az észtek javára.

A mérkőzés után volt lehetősége a csapatnak megismerkedni a C pályával is, ami a következő meccsnapokon még biztosan javukra fog válni. Este a meccsről készült videókat elemezve átbeszélték a mérkőzés kulcspontjait, nehézségeit és a következő mérkőzést is tüzetesen megtervezték, annak taktikai elemeivel együtt.

Sok sikert kívánunk a csapatnak a holnapi meccsnaphoz!

A magyar csapatért a következő időpontokban szoríthatunk (itthoni idő szerint):
November 6. 13:00 Kazahsztán – Magyarország
November 7. 09:00 Magyarország – Csehország
November 8. 08:30 Németország – Magyarország
November 8. 17:30 Dánia – Magyarország

Az eredményeket ITT lehet követni.
#curling #WWhBCC2022