2022. évi Kerekesszékes csapat Világbajnokság – 4. nap

A Kerekesszékes csapat Világbajnokság alapszakasza a tegnapi nappal befejeződött, ahol kialakultak a csoportok továbbjutói (1-3. helyezettjei). Az elsők automatikusan továbbjutottak az elődöntőbe, a második és harmadik helyezettek pedig tovább küzdhetnek a bejutásért. A magyar csapat a 10. helyén zárta a versenyt.

A csapatra két mérkőzés várt kedden, elsőként a németekkel mérkőztek meg, majd a csoportelső dánokkal találkoztak.

Az előbbi esetében a jó LSD dobást követően nem sikerült tovább vinni a jó technikát, ugyanis pontot csak a 3. end végén sikerült szerezniük, amikor az állás 3:1 volt a németek javára. Nagy nyomást helyezett a csapatra, hogy a meccs megnyerésével maradhatott csak matematikai esélye annak, hogy továbbjuthassanak az elődöntőbe. Ez a nyomás az első endben a kövek sebességére, majd a második endben azok irányára nyomta rá a bélyeget.

A meccs további részét így értékelték:
„A negyedik end-ben a pontszerzési nyomás miatt dobtunk két pontatlan követ, ami átcsúszott a házon és már nem tudtuk jelentősen csökkenteni a felépített német fölényt.
A félidőben 7:1-es német vezetés és ismét befejező játék következett. A szünet utáni az irányok megdobása okozott nehézséget. 10:1-es német vezetéssel fordultunk a hetedik endre.
Az edzői kérés egyszerű volt gyakoroljunk az esti mérkőzésre, egyszerű beállásokat és ütéseket. Lement a nyomás a fejekből és szereztünk 3 pontot. Az utolsó játékrészre is egyszerű játékot kértünk a csapattól.
Sajnos az utolsó kövünk nem jutott át a hog line-on így hiába volt két jobb kövünk a házban a német csapat nem dobta már el az utolsó követ és beállt a végeredmény, 10:4-re győzött a német csapat.”

Ebéd után videóval elemezték a meccset, majd rápihentek az utolsó mérkőzésre, amit már tét nélkül játszottak. Az edzők a beálló játék gyakorlását kérték a csapattól. Ez a nyomás nélküli játék igen jó hatással volt a csapatra, ugyanis a félidőben 6:0-ra vezettek a (csoportelső) dánok ellen. Ez a fölény a 9. endre 9:0-ra nőtte ki magát, amit az ellenfél az utolsókig csak 9:2-re tudott szépíteni.

A magyar csapat nem jutott tovább a rájátszásba, Kazahsztán és Lengyelország előtt, a 10. helyen zárta a 2022. évi Kerekesszékes csapat Világbajnokságot.

A verseny további menete:
Az elődöntőbe jutásért Csehország és Svájc, valamint Németország és Olaszország küzd meg. Az elődöntőbe egyenes ágon Japán és Dánia jutott tovább, ott várjak az előbbi felállások győzteseit.

A kvalifikációs játékok ma 9:00-kor, az elődöntők pedig 15:30-kor kezdődnek.
A bronz mérkőzésre holnap 9:00-kor, a döntőre 14:00-kor kerül sor.

Az eredményeket ITT lehet követni.

A kerekesszékes csapat és a Magyar Curling Szövetség ezúton is hálásan köszöni a Magyar Paralimpiai Bizottság egész éves támogatását!
#curling #WWhBCC2022