2022. évi Kerekesszékes csapat Világbajnokság – -1. nap

Elérkezett a következő curling világverseny időpontja, ami a kerekesszékes csapat VB november 5-10. között Lohjaban. A magyar csapat a tegnapi nap folyamán sikeresen megérkezett és már javában készül az első megmérettetésükre.

Már túl vannak az első csapatmegbeszélésükön, valamint ma délelőtt száraz edzéssel kezdtek, majd délután taktikai megbeszélés és este team meeting lesz a program.

A magyar kerekesszékes csapatot válogatott játékosai és edzői:
Barkóczi Péter, Beke Viktor, Sasadi Anikó, Sárai Rita. Edzőként Kerekes Olivér és Rozgonyi Gergely kíséri őket.

A csoportkörök beosztása pedig az alábbiak szerint alakult:
A csoport: Anglia, Finnország, Olaszország, Japán, Lengyelország, Svájc
B csoport: Csehország, Dánia, Észtország, Németország, Magyarország, Kazahsztán

313744316_440263074718978_8806876209572453757_n

Kiutazás előtt feltettünk néhány kérdést a válogatottnak, amire készségesen válaszoltak nekünk:

Milyen célokkal indultok neki a Világbajnokságnak?
A csapat célja, hogy meglovagolja a vegyes-páros sikereket és az ebből fakadó plusz motivációkat. A csapat több jeges edzést végezve, nemzetközi felkészülési versenyt is beiktatva indul neki a VB-nek. Célunk a csoportból való továbbjutás, lehetőség szerint a rájátszásba, végjátékba kerülés.

Mik azok a területek, amire kiemelten nagy fókuszt helyeztek a verseny előtt és alatt?
Legfontosabb tényezők egyike kerekesszékes szakágban is a jég tulajdonságának, körülményének változásának minél előbbi felismerése. Kiemelendő továbbá a csapatösszhang erősítése és folyamatos fenntartása, mely a gyors és egyszerű kommunikációt segíti a mérkőzések alatt. Sorsdöntő lesz, hogy a koncentrációt és fókuszt a téthelyzetben is fenn tudjuk tartani.

Miben tartjátok magatokat a legerősebbnek?
Nagyon jó hangulatban telnek a csapatedzések, egymást segítve, jobb teljesítményre sarkallva, így azt gondolom, hogy ez a VB alatt is javunkra válhat. A csapategység mellett a helyzetfelismerésünk is az élmezőnyben van.

Miben sikerült a felkészülés alatt a legtöbbet fejlődnötök?
Részben az előző kérdéshez kapcsolódva, itt újra a csapategységet és az összhangot emelném ki, ez mindennek az alapja. Ahogy látom a csapatnál ez abszolút megvan, ami egy jó kiindulópont, reméljük profitálunk belőle és meg lesz a pozitív hozadéka a mérkőzéseken

A magyar csapatért a következő időpontokban szoríthatunk (itthoni idő szerint):
November 5. 14:00 Magyarország – Észtország
November 6. 13:00 Kazahsztán – Magyarország
November 7. 09:00 Magyarország – Csehország
November 8. 08:30 Németország – Magyarország
November 8. 17:30 Dánia – Magyarország

Az eredményeket ITT lehet követni.

A verseny menete:
A körmérkőzések november 8-ig tartanak, ahonnan a csoportok első helyezettjei automatikusan továbbjutnak az elődöntőbe. A csoportok második helyezettjei a másik csoport harmadik helyezettjével mérkőznek meg az elődöntőbe való kvalifikációért a rájátszás selejtező mérkőzésein.

A selejtezőkre november 9-én, szerdán 09:00 órakor kerül sor. Az elődöntőket ugyanezen a napon 15:30-tól rendezik. Az elődöntők győztesei november 10-én, csütörtökön 14:00 órakor mérkőznek meg egymással az aranyéremért. Az elődöntő vesztesei aznap 09:00-kor a bronzéremért játszanak.

Az első három helyezett kvalifikálja magát a Kerekesszékes csapat Világbajnokság A ligájába, amit 2023. márciusában rendeznek meg a kanadai Richmondban.

A csapat felkészüléséhez és a Világbajnokságon való részvételhez nyújtott kiemelkedő támogatást ezúton is köszönjük a Magyar Paralimpiai Bizottságnak!

Sok sikert kíván a csapatnak a Magyar Curling Szövetség!

 

Fotó: WCF
#curling #WWhBCC2022