2022-2023. évi Ifjúsági Lány és Fiú Csapat Világbajnokság – 1. nap/ fiúk

A VB első napján 2 mérkőzés várt a fiú csapatra, Ausztria és Lettország ellen. Mindkét meccs szoros eredménnyel zárult, de sajnos egyik esetben sem tudtak győzedelmeskedni.

Rozgonyi Gergely, a csapat edzője így értékelte az Ausztria elleni első mérkőzésüket:
„Sajnos a befejezés jogát nem tudtuk megszerezni a bemelegítés után, így az első három endben a kezdő játékunkkal nyomás alatt tartva az ellenfelet fej-fej mellett haladt lépésről-lépésre a csapat. A negyedik end-től a befejező játékkal nem tudtunk élni. Voltak lehetőségeink, de az a plusz szerencse az ellenfél oldalán állt. A nyolcadik end-et feladva beállt a végeredmény 4:2-re győzött az osztrák csapat.

A mérkőzés elemzésben is láthatóak a javítandó pontok, mint például a draw és guard dobások és az erősségek a befejező játékosoknál, take-out variációk. A mérkőzés után közös értékelés és online megbeszéléssel készültünk a délutáni következő mérkőzésre.”

A lettek elleni meccset egy kiváló CV dobással kezdték, így a befejezés joga a csapatnál volt. Habár szorosan alakult a mérkőzés és tartotta magát a magyar csapat, nem sikerült előnyre szert tenniük és a nyolcadik endben a feladás mellett döntöttek. A meccs végeredménye így 6:3 lett az ellenfél javára.

A mai mérkőzésekre új csapat startégiával készülnek, ami reméljük győzelmet tud jelenteni számukra a mai két megmérettetésen!

A fiúk mérkőzései (magyar idő szerint):
December 9. 7:00 Magyarország – Törökország
December 9. 15:00 Magyarország – Lengyelország
December 10. 11:00 Magyarország – Olaszország
December 10. 19:00 Magyarország – Nigéria
December 11. 13:00 Spanyolország – Magyarország

Az eredményeket ITT lehet követni.

#WJBCC2022 #curling