Vegyes-páros és Szenior VB 1.nap

Hibátlan első napot zártak válogatottaink a svájci vegyes-páros és szenior világbajnokságon. 

Magyar vonatkozásban először a Szekeres-Nagy vegyes-párosnak szoríthattunk, akik 14:00-tól mérkőztek meg Ausztrália legjobbjai ellen. Nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek, hiszen az ausztrálok óriási szenzációt elérve kijutottak a 2022. évi Téli Olimpiai Játékokra. Az 5. endig egyik párosnak sem sikerült nagyobb előnyt kiépítenie, a magyar páros vezetett ekkor minimális különbséggel. A 6. endben azonban nálunk volt a befejezés lehetősége és a Power Play lehetőséggel együtt ebben az endben 3 pontot sikerült írni, ezzel pedig 7-3-as vezetésre tett szert a duó.
Ezt követően az ausztrálok még szépítettek az eredményen, de a győzelem nem forgott veszélyben (7-5) és sikerült jó rajtot venni a világbajnokságon. Ezt az első fordulót követően az alábbi nemzetek mondhatják még el a csoportunkból: Kanada, Spanyolország, Skócia, USA.
World Mixed Doubles Curling Championship 2022, Geneva, Switzerland World MIX Curling Championships 2022, Geneva, Switzerland
A mérkőzést követően nem sokkal kezdődött is a szenior férfiak mérkőzésre, akik Írország ellen kezdték meg a világbajnoki szereplést. A kedvezményezettség lehetőségét ugyan nem sikerült megszereznünk és a rajtot követő endek sem adhattak okot az örömre (2. end után 0-3), de a folytatás már derűsebben alakult és öt end alatt összesen 6 pontot szereztünk, míg ellenfelünk csak 1-et, így az eredményt megfordítottuk, a győzelmet “behúztuk” (6-4).
World Senior Curling Championships 2022, Geneva, Switzerland World Senior Curling Championships 2022, Geneva, Switzerland
Játékra fel!
Amíg delegáltjaink napról-napra küzdenek Svájcban a legnívósabb helyezésért, addig az itthoni szurkolást is szeretnénk kicsit felpezsdíteni számotokra!
Minden nap egy kérdést teszünk fel a szurkolóknak a Világbajnoksággal kapcsolatban, amire a legpontosabb választ várjuk Instagramon vagy Facebookon az adott napi poszt alatt!
A nyeremény nem más, mint egy igazi sváci csokoládé egyenesen a Világbajnokságról!
Az MCSZ ezúton gratulál az eredményekhez és hasonlóan jó folytatást kíván!
Forrás: WCF Ansis Ventins , Céline Stucki