Versenybírói életpályamodell

Kedves Sportbarátok!

Tetszett a próbajáték és a továbbiakban megismerkednél a bíráskodással is? Kitűnő lehetőség, hogy a bírói szerepben közelebbről megismerd a játékot és a hozzá tartozó szabályokat részletesen. A gyermeküket elkísérő szülőknek is lehetőségük van kipróbálni a bírói szerepet ebben a feltörekvő sportágban, és ezzel is elősegíthetik gyermekük fejlődését. Gyere el a Kamaraerdei Curling Klubba, és ha megtetszik, jelentkezz egy alapképzésre, miután időmérő vagy akár bíró is lehetsz.

A curling rohamléptekben fejlődik Magyarországon. A Magyar Curling Szövetségnek szüksége van új időmérőkre és versenybírókra, akik pontosan és megbízhatóan végzik munkájukat. Több év gyakorlás után, akár nemzetközi versenyekre is eljuthatsz.

Csak rajtad áll!

Mutatom a fejlődési szinteket lépésről-lépésre.

1. Először is jelentkezhetsz a Magyar Curling Szövetség soron következő alapfokú képzésére, amelynek sikeres teljesítését követően elkezdhetsz közreműködni a versenyeken, mint időmérő.

2. Majd a gyakorlások és a versenyeken szerzett tapasztalatok után versenybírói minősítést szerezhetsz. Ez azt jelenti, hogy elkezdhetsz bíráskodni a különböző Junior- és Felnőtt Országos Bajnokságok csoportköreiben.

3. Ha a kedved és a lendületed töretlen, a szabálykönyvet már kellőképpen ismered, akkor jöhetnek a hazai bajnokságokon belül az egyre nagyobb feladatok. Pl: Országos Bajnokságok rájátszás mérkőzéseinek a vezetése vagy akár egy döntő..:)

4. Pár év eltelte után, ha úgy érzed sikeres vagy ezen a területen és szeretnél a bíráskodással komolyabban foglalkozni egy magasabb szintre lépni, akkor lehetőséged van rá. Ha ebben a Magyar Curling Szövetség is partner, részt vehetsz egy nemzetközi haladó tanfolyamon – WCF Advanced Umprie Course – (persze ehhez elengedhetetlen a biztos nyelvtudás).

5. A nemzetközi képzés teljesítését követően, az új információk birtokában, a hazai bajnokságokon szilárdíthatod meg korábban megszerezett ismereteidet. Emellett a WCF-nél jelentkezhetsz számos külföldi versenyre, ahol szívesen vállalnál valamilyen szerepkört.

6. Itt persze az előrehaladás már nem olyan gyors, mint a kezdetekben. DE! Jó sok hibátlanul sikerült mérkőzéssel a hátad mögött, valamint a nemzetközi szintéren való bizonyítást követően, akár a legmagasabb szintre is eljuthatsz.

7. A World Curling Federation a Curling Világszövetsége felkérhet, akár egy Európa Bajnokságra, Világbajnokságra. A végső cél, pedig az ötkarikás játékokon, az Olimpián való közreműködés.

Sok sikert és kitartást kívánok.

Ha bármilyen kérdésetek van, akár a jelentkezéssel kapcsolatosan. Esetleg további információkra, részletekre lennétek kíváncsiak. Keressétek Kiss Bálintot az alábbi elérhetőségen.

E-mail: kiss.balint@huncurling.hu

Üdvözlettel,

Kiss Bálint

Versenybírói Testületvezető

MCSZ