Vegyespáros vb: Tippjáték

Kedves curling iránt érdeklődők!

Egy kis játékra invitálunk titeket a vegyespáros világbajnokság kapcsán. Alább találtok 12 kérdést, ezekre várjuk válaszaitokat.

Egy kis segítséget találtok a válaszokhoz a világbajnokság hivatalos oldalán: http://wmdcc2015.curlingevents.com/schedule

Tippjeiteket a vb kezdetéig, vagyis 2015. április 18-án reggel 8 óráig várjuk a press@huncurling.hu címen.

A legtöbb pontot szerző tippelő nyereménye egy, a világbajnokság logójával ellátott ajándéktárgy lesz.

Jó játékot kívánunk!

wmdcc logo

 1. A Curling Világszövetség (WCF) Youtube-csatornája, a WCTV által közvetített mérkőzéseket követően a győztes csapatot mindig, a verseny végjátékában olykor a vesztes csapatot is meginterjúvolja a WCTV. Az első magyar WCTV-s interjúban Dóri vagy Zsolt fog megszólalni hamarabb? (1 pont)
 2. Minden csapatot köszönt a WCF valamelyik csoportmérkőzése előtt, és ajándékot ad át neki. Hányadik csoportmérkőzése előtt fogja a magyar csapatot köszönteni a WCF? (1 pont)
 3. Melyik csapat ellen szerzi legnagyobb arányú győzelmét a magyar válogatott a csoportkörben? (A csoportbeli ellenfelek: CAN, SCO, ROM, POL, ENG, BLR, KOR, EST, ESP) (1 pont)
 4. A világversenyeken is ápolják a csapatok a broomstacking, vagyis a mérkőzések utáni közös beszélgetés hagyományát. Ilyenkor a győztes csapat megvendégeli a vesztes csapatot egy pohár italra, és közben beszélgetnek a mérkőzésen történtekről. (Természetesen van, hogy ez időhiány miatt elmarad.) Hány broomstacking-et fog fizetni a magyar csapat a csoportmérkőzések végéig? (1 pont)
 5. Melyik négy csapat jut be az elődöntőbe? (4 pont)
 6. Hány magyar mérkőzést fog közvetíteni a WCTV? (1 pont)
 7. A vegyespáros szakág sajátossága, hogy csapatonként hat kő van játékban endenként. Hány kővel nyeri a magyar csapat a legtöbb kővel megnyerésre kerülő mérkőzését a csoportmeccsek alatt? (1 pont)
 8. Melyik csapatban játszik a világbajnokság legmagasabb játékosa? (1 pont)
 9. Nő vagy férfi a világbajnokság legidősebb játékosa? (1 pont)
 10. A WCTV két kommentátora közül melyik ért el nagyobb sikert játékosként, Sara Carlsson vagy Sander Rolvaag? (1 pont)
 11. Hány olyan ország nyer érmet, amelyik már korábban nyert érmet vegyespáros világbajnokságon? (1 pont)
 12. Hány olyan játékos nyer érmet, amelyik már korábban nyert érmet vegyespáros világbajnokságon? (1 pont)