Vasárnap kezdődik a vegyes-párosok országos bajnoksága

Október 18-án kezdődik és 27-éig tart a 2015. évi Vegyes-páros Országos Bajnokság a Kamaraerdei Curling Clubban. A torna győztese képviselheti Magyarországot a 2016 áprilisában a svédországi Karlstadban megrendezésre kerülő világbajnokságon.

kzs-pd

2012 óta Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt a szakág országos bajnokai. A csapat 2013-ban és 2015-ben a világbajnokságot is megnyerte, így egyértelműen ők a verseny legnagyobb esélyesei. Az OB előtti napokban velük beszélgettünk.

MCSZ: Milyen volt a felkészülés?

KZS: Rövid volt, de reméljük, annál tartalmasabb. Nem dolgoztunk edzővel, ketten végeztük el a felkészülést. Próbáltuk a nyári szabálymódosítások nyomán szükségessé vált új elemeket gyakorolni. Meglátjuk, élesben hogy alakul.

MCSZ: Hogy sikerült a felkészülés? Mivel telnek a bajnokság előtti utolsó napok?

PD: A felkészülésünk jól sikerült, ugyanúgy, mint az elmúlt három évben. Az utolsó napok leginkább pihenéssel telnek, hiszen minden meccsünk nagyon nehéz lesz.

MCSZ:  A szakág nyáron bekerült a 2018-as téli olimpia programjába. Változott bármit is a magyar mezőny ennek hatására? 

KZS: Vannak új és visszatérő párosok, nehéz megmondani, kik lesznek idén a jók ebben a népes, 12 csapatot felvonultató mezőnyben. Én a tavalyi élmezőnyt most is előre várom, így például tavalyi döntőbeli ellenfelünket, a 2009-ben világbajnoki ezüstérmet nyert Szekeres Ildikót és Nagy Györgyöt, valamint a tavalyi OB-bronzérmes Szentannai Ágnest és Hall Krisztiánt.

MCSZ: Világbajnoki címvédőként mennyire van távol tőletek a magyar mezőny? 

PD: A magyar mezőny igazán erős ellenfelekkel van teli, egyik meccset sem szabad félvállról venni. Minden ellenfélre ugyanúgy tekintünk, és minden meccset szeretnénk megnyerni. Nem titkolt célunk megnyerni a bajnokságot, és immár negyedjére szerepelni világbajnokságon.

Az országos bajnokság programja itt tekinthető meg.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Kamaraerdei Curling Clubban az országos bajnokság mérkőzéseire. Aki nem tudja a helyszínen követni a mérkőzéseket, megtekintheti őket élő online közvetítésünkön keresztül ezen a linken.

Az eredmények endről endre történő változását a SoftPeelR oldalán lehet követni.