Újra jöhetnek a mintás norvég-gatyák

Sorozatban harmadszor is Thomas Ulsrud és csapata képviselheti Norvégiát az olimpián curlingben. A norvég szövetség ma nevezte meg az indulót, igaz egyetlen kitétellel. Eszerint Thomas Ulsrud és legendás mintás nadrágokat viselő csapata a novemberi Európa-bajnokságon az első négy között kell, hogy végezzen, akkor övék a jegy Dél-Koreába.

Ez nagy gondot azért nem jelenthet Ulsrudéknak, akik az utóbbi tíz (!) Eb-n egyaránt érmesek voltak, ezek közül pedig nyolc alkalommal döntőt is játszhattak. Amennyiben nem végez az első négy között a norvég csapat, akkor egy héttel az Eb után egy három nyert mérkőzésig zajló rájátszásban kellene küzdeni Ulsrudéknak az olimpiai helyért a fiatal Steffen Walstad vezette csapattal. A norvég szövetség nehéz döntést hozott, hiszen az utóbbi tíz évben nem volt két ennyire erős férfi csapata Norvégiának.

Olympic Winter Games 2014, Sochi, Russia, Curling

Az Ulsrudnál 17 évvel fiatalabb Walstad az előző évben a norvég bajnokságon le is győzte példaképét, de a vb-n negatív (5-6) mérleggel zárt, ami 2007 óta a leggyengébb norvég helyezést eredményezte nagy világversenyen. A norvég szövetség vélhetően ezt alapul véve döntött a rutinosabb és a kockás-mintás ruhák miatt világszerte ismert és szeretett Ulsrud-féle csapat mellett. Walstadék sem szomorkodhatnak azért, mert a 2018-as férfi vb-re előzetesen őket nevezték a norvég szövetségnél.

Thomas Ulsrud csapata először a vancouveri olimpián keltett feltűnést különleges mintázatú nadrágjaival, akkor végül ezüstérmet szereztek. Szocsiban pedig a “nadrágos-csapat” még nagyobb médiafigyelem mellett végül ötödik lett. A norvég csapat skipje jövő februárban már 46 éves lesz, eddig még egyetlen ilyen korú skip csapata sem szerzett érmet olimpián. Igaz egyikük sem játszott ennyire extravagáns dizájnnal rendelkező nadrágban…