Új világsorozat indul 2018-ban

Sok sportágban létezik már a Világkupa, World Series vagy éppen Grand Prix néven futó sorozat. Mindegy hogy hívják, a lényeg, hogy egy egész szezont felölelő, több állomásból álló versenysorozatról van szó. Ilyen – eddig – nem létezett a curling sportban. A 2018/19-es szezontól kezdve viszont már része lesz a nemzetközi versenynaptárnak a Curling World Series, amely négy állomásból áll majd. Erről döntött a WCF ezen a héten Szlovéniában zajló kongresszusa.

A sorozat megrendezésének alapját az a 10 millió dolláros (!), négy évre szóló szerződés adja majd, amelyet a Nemzetközi Curling Szövetség kötött a kínai központú Kingdomway Sports nevű céggel. Talán nem véletlen, hogy a projektet egy kínai cég támogatja, a megállapodás kifutása ugyanis a 2022-es téli olimpia lesz majd Pekingben.

World Women's Championship 2017, Beijing, China

A tervek szerint a négy állomás a WCF négy fő régiójában zajlik majd, az első állomást Kínába, a következőket pedig a csendes-óceáni/ázsiai térségbe, majd Európába illetve Észak-Amerikába tervezik. A sorozat döntőjének (Grand Final) pedig Peking lesz a házigazdája. A most megálmodott versenysorozat lebonyolításáról pontosabb információkat későbbre ígért a WCF…