Tájékoztatás seprűfejek használatának korlátozásával kapcsolatban

Az MCSZ elnöksége elfogadta a WCF által kihirdetett moratóriumot a seprűfejek alkalmazásának korlátozására, mostantól alkalmazza a hazai OB-kon is a 2015-16-os szezonban.

A moratiórium magyar nyelvű kivonata: 

A WCF 2015. november 18-i skóciai Perth-ben közzétett határozata alapján a 2015. november 19-én kezdődő dániai curling Európa-bajnokságtól kezdődően a 2015-16-os szezonban a WCF versenyekre további tájékoztatásig a következő átmeneti korlátozást lépteti életbe a seprűfejek használatával kapcsolatban:

Nem használhatóak:

1. Azok a fejek, amelyek anyagának felülete eltér az eredeti szőttes formától. Ebbe beletartoznak azok a fejek is, amelyek anyagának megjelenése szőttes, de PVC vagy hasonló víztaszító bevonattal rendelkeznek, így a jéggel érintkező külső felülete vízhatlan. (Azokra a fejekre, amelyek olyan szövetből készültek, amelyeken víztaszító eljárást alkalmaztak mielőtt felhasználták a fej elkészítéséhez, ez nem vonatkozik.)

2. Azok a fejek, amelyek merevítő, keményítő betéteket tartalmaznak a külső anyagborítás és a belső párnázott felület között.

Kizárólag kiskereskedelmi forgalomban kapható seprűfejek engedélyezettek, módosított, egyedi, házi készítésű seprűfejek nem használhatók.

A teljes nyilatkozat angolul a WCF oldalán olvasható.