Szombaton kezdődik a vegyescsapatok világbajnoksága

Szeptember 12. és 19. között Bernre figyel a curlingvilág, a svájci főváros rendezi ugyanis a vegyescsapatok első világbajnokságát. Hazánkat a 2013-as és a 2014-es Európa-bajnokságon is a jelenlegi válogatott képviselte, és a két évvel ezelőtti tornáról bronzéremmel tért haza. Indulás előtt a csapat egyik tagja, Kiss Zsolt számolt be az MCSZ-nek a felkészülésükről és a várakozásaikról.

MCSZ: Hogy sikerült a felkészülés?

KZS: A felkészülést augusztus 10-én kezdtük meg a hollandiai Zoetermeerben, ahol edzőtáboroztunk és versenyeztünk is. Később Tallinnban és Kitzbühelben vettünk részt tornákon, valamint itthon volt egy pár edzésünk. Két második hely mellett egy negyedik helyet szereztünk, a felkészülés jól telt, remélhetőleg a jó forma kijön a vébén is.

MCSZ: Milyen állapotban van a csapat?

KZS: Mentálisan rendben vagyunk, mind a négyen voltunk már nagy versenyeken, így nem izgul senki a világbajnokság előtt. Én szenvedek egy foggyulladással, de a gyógyszeres kezelés hatására rendben vagyok.

MCSZ: Ez lesz az első vegyes világbajnokság. 36 csapat indul, amelyek négy csoportban fognak küzdeni a verseny első felében. Mit tudtok még a mezőnyről?

KZS: Nagyjából ismerjük a saját csoportunkban a csapatokat. Pár játékost a vegyespáros vébékről, másokat más versenyekről. Azt is tudjuk, hogy a csoportban több erős csapat is van, akik ellen fontos, ki-ki meccset fogunk játszani. Ilyen Ausztria, Észtország, Japán, Törökország, az USA és persze Skócia.

MCSZ: Mi a csapat célja a vébén?

KZS: Szeretnénk megnyerni a világbajnokságot, de ha éremmel jövünk haza, már nagyon fogunk örülni.

MCSZ: Sok sikert kívánunk!

KZS: Köszönjük szépen!

A magyar válogatott tagjai: Nagy György (s), Szekeres Ildikó, Kiss Zsolt, Szentannai Ágnes. Edző: Jakab Zoltán. Technikai delegált: Nagy Gyöngyi.

A világbajnokság honlapja: www.worldcurling.org/wmxcc2015

A Curling Világszövetség tájékoztatása szerint a csoportkör második felétől bizonyos mérkőzéseket a swiss-sport.tv fog online közvetíteni. Az MCSZ Facebook oldalán fogunk tájékoztatást adni arról, ha a magyar csapat képernyőre kerül.

Vasas_SC_curling_2015_vegyescsapat_kis