Szenior válogatottunk készen áll a világbajnokságra

A hagyományokhoz hűen a vegyespárosok világbajnokságával egy időben, egy helyszínen rendezik a szenior világbajnokságot, vagyis az 50 év felettiek világversenyét. Idén április 18. és 25. között az oroszországi Szocsiban hazánkat az előző évekhez hasonlóan egy férfi csapat fogja képviselni. A csapat kapitánya, Rókusfalvy András válaszolt Szövetségünk kérdéseire az indulás előtt.

MCSZ: Kikből áll a csapat? Kik az újoncok, és kik azok, akik már rutinos szenior versenyzők?

RA: A csapat gyakorlatilag az UTE Four Four tagjaiból áll. Ez a csapat egészült ki Dr. Verasztó Mihállyal, aki jelenleg az FTC-ben curlingezik, és aki sok éve résztvevője már a magyar szenior válogatottnak. Bár Kalmár György, Verasztó Mihály és jómagam is négy szenior világbajnokságon vettünk már részt együtt, ez a csapat, Miklai Jánossal és Palancsa Zoltánnal kiegészülve, ebben a felállásban még nem szerepelt világversenyen. Mivel Palancsa Zoltán a vegyespáros világbajnokságon résztvevő válogatott edzői feladatait is ellátja Szocsiban, komoly szerepet kap a tartalékként nevezett Dr. Verasztó Mihály.

MCSZ: Hogy sikerült a felkészülés?

RA: Sajnos a felkészülést sérülések nehezítették, és az évközi eredményekkel sem lehettünk elégedettek, ugyanakkor bízunk benne, hogy a formánkat jól sikerül időzítenünk a vb-re. Mivel a csapatban több edzői végzettséggel rendelkező játékos is van, anyagi lehetőségeink pedig igencsak korlátozottak, saját magunk építettük fel a felkészülésünket.

MCSZ: Mi az elvárás magatok felé a világbajnokságon?

RA: A szenior vb-n résztvevő csapatok nagy része 40-45 éves rutinnal rendelkező régebbi top játékosokból áll, így nehéz lenne vérmes reményeket táplálni érmes eredmények elérésére. Célunk a legjobb nyolc közé kerülés, ami az induló 24 csapatból álló mezőnyt tekintve szinte bravúrnak számítana.

MCSZ: Sok sikerült kívánunk!

RA: Köszönöm a csapat nevében!

A magyar szenior válogatott tagjai: Rókusfalvy András (skip), Palancsa Zoltán, Miklai János, Kalmár György, Dr. Verasztó Mihály

A világbajnokság honlapja: http://wscc2015.curlingevents.com/

A csapat eredményeiről a Magyar Curling Szövetség Facebook-oldalán fogunk tájékoztatást nyújtani.

A magyar szenior válogatott