Százak próbálták ki a floor curlinget a Mozgás Éjszakáján

Június 27-én éjszaka a mozogni vágyóké volt a Városliget. A második Mozgás Éjszakáján első alkalommal próbálhatták ki az érdeklődők a curling jég nélküli változatát, a floor curlinget. 

Este 9 órától éjjel fél háromig folyamatosan sorban álltak az érdeklődők a Magyar Curling Szövetség sátránál a Felvonulási téren, hogy kipróbálhassák sportágunk szárazföldi változatát. Igazolt játékosaink segítségével ismerkedhettek meg a curling alapjaival, és kaptak tájékoztatást arról, milyen lehetőségek vannak hazánkban a sportág hagyományos változatának gyakorlására.

Szentannai Ágnes, vegyes válogatottunk tagja, a segítők egyike így foglalta össze szombat esti élményeit: “Nagyon örülök, hogy idén a curling is szerepelt az éjszaka programjai között. Itthon sajnos nincs sok lehetőség a sportág kipróbálására, így remek lehetőség ez a rendezvény, hogy megmutassuk magunkat. Nagyon pozitív élmények értek, egész éjjel jöttek hozzánk az érdeklődők, és kérdezgettek. Számomra egy életre szóló élmény, hogy egy olimpiai bajnoknak is megmutathattuk a sportágat. Berki Krisztián, aki a BeStrong kondipark vendége volt, átugrott hozzánk, és játszhattam ellene két endet. Nagyon ügyes, döntetlenre hozta a meccset. Remélem, sokaknak legalább annyira maradandó élményt jelentett az este, mint nekem, és közülük minél többekkel találkozunk ősszel Kamaraerdőn.”

A rendezvényen tizenhat sportágat próbálhattak ki a mozgás szerelmesei, köztük egyetlen téli sportágként a curlinget.

Mozgás éjszakája