Sporttörténelmi sikert értek el lányaink

Bronzérmet szerzett a Finnországban megrendezett B csoportos világbajnokságon junior lány válogatottunk, ezzel kivívta a jogot arra, hogy részt vegyen a márciusi, törökországi világbajnokságon. A kvalifikációval a csapat sporttörténelmet írt, ugyanis eddig sosem szerepelt még magyar junior válogatott világbajnokságon.
A Palancsa Dorottya vezette csapat a hétcsapatos csoportban mind a hat mérkőzését megnyerte, így csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe. Ott a kínai válogatottat verte simán, 8-2-re, és bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben 5-3-as vereséget szenvedett Japántól, így a bronzéremért küzdhetett. A 21 csapatos torna első három helyezettje szerzett indulási jogot a világbajnokságra, így különösen nagy tétje volt a bronzmérkőzésnek. Palancsa Zoltán tanítványai nagyon magabiztos játékkal, 9-2-re verték meg az észt csapatot, így megszerezték a bronzérmet és a világbajnoki indulás jogát.
Palancsa Dorottya (skip) így értékelt a tornát követően: “Az elődöntőben a japánok sokkal precízebben játszottak, mint mi. Sajnos nem voltunk olyan pontosak, mint a kínaiak elleni negyeddöntőben. Nem játszottunk rosszul, az eredmény szoros volt, de sajnos ők egy kicsivel jobbak voltak. A bronzmeccsről tudtuk, hogy az az utolsó esélyünk arra, hogy kvalifikáljunk a vb-re, így nagyon összekaptuk magunkat. Mi minden követ szépen megdobtunk, az észtek viszont nem játszottak igazán jól, mi pedig kihasználtuk a hibáikat. Nagyon boldogok vagyunk ezzel az eredménnyel. Bíztunk benne, hogy sikerül kijutni a vb-re, ez volt a célkitűzés. Nagyon örülünk, hogy ezt sikerült teljesíteni.”
A magyar junior lány válogatott tagjai: Palancsa Dorottya (skip), Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Bíró Bernadett, Joó Linda. Edző: Palancsa Zoltán
magyar lány válogatott_2016