Sövegjártó Petra Szövetségünk új főtitkára

Január végétől Sövegjártó Petra látja el a főtitkári teendőket Szövetségünkben. Vele beszélgettünk.

Sövegjártó Petra

MCSZ: Pontosan mióta vagy Szövetségünk főtitkára?

SP: A január 21-i elnökségi ülésen, néhány interjút és próbafeladatot követőn döntöttek kinevezésemről. A munkát január 27-én kezdtem meg.

MCSZ: Mi motivált abban, hogy megpályázd a posztot?

SP: A munka sporttal való kapcsolata, mobilitása, sokszínűsége és kihívásai motiváltak.

MCSZ: Új vagy a magyar curlingtársadalomnak. Mit érdemes tudni rólad?

SP: 10 évig gyorsasági motorversenyeztem. 2005-ben Superstock 600-as kategóriában a női Európa-kupán III. helyezést értem el, de a legbüszkébb 2002-es pontszerzésemre vagyok a Nyílt Német Bajnokságon 125GP kategóriában, hiszen ott koedukált mezőnyben versenyeztem.

Tanulmányaimat a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán és a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karán folytattam. Ezen felül OKJ-s sportedzői végzettségem van, amit néhány továbbképzéssel egészítettem ki. Rendszeresen tartok csoportos órákat, kedvencem a kangoo jumps, ilyen óratípust gyerekeknek is tartok.

A curlinget még nem próbáltam, korábban a tévében, élőben pedig az idei országos férfi csapatbajnokság első fordulóján láttam. A helyszínen a szakmai magyarázatok érthetőbbé és érdekesebbé tették számomra a játékot.

MCSZ: Melyek lesznek legfontosabb, illetve legsürgősebb főtitkári feladataid?

SP: Főtitkárként az aktuális, határidős feladatokon túl az átmeneti  időszak adatait szükséges jelenleg feldolgoznom. Hosszú távú célom egy, a versenyzőket segítő adminisztrációs rendszer kialakítása.

MCSZ: Munkádhoz sok sikert kívánunk!

SP: Köszönöm szépen!