Remekül sikerült az első Christian Ludwig Memorial

Február 20-án és 21-én rendezte a  Robert Burns Nemzetközi Alapítvány az első alkalommal kiírt Christian Ludwig Memorial amatőr kupát a Kamaraerdei Curling Clubban. A verseny a Jókenyér Solymári SC és a 4STARS CC tavaly augusztusban elhunyt játékosának, Christian Ludwignak az emlékére került megrendezésre.

A kupán csak amatőr csapatok vehettek részt, csapatonként egy igazolt játékos léphetett jégre, lead pozícióban. A 12 csapatos torna a nem igazolt játékosoknak biztosított megmérettetési lehetőségen kívül jótékony célt is szolgált: a nevezési díjakból befolyt összeg költségeken felüli részét a Péterfy Sándor utcai Kórház újszülött osztályának juttatták el a szervezők.

A kétnapos tornát a Báró Martin vezette Curling College csapata nyerte meg. Az első helyezettnek járó MCSZ-különdíjat a második helyezett csapat – a Ludwig Klára vezette Jókenyér II. – kapta meg, mert a 40 000 forint értékű Curling College bérletet a győztes Curling College csapata nagyon sportszerű módon felajánlotta a második helyezettnek. A bronzérmet Flank Gyula és csapata, a Deaf Power szerezte meg.

A torna sporttörténeti érdekessége, hogy először indult Magyarországon kerekesszékes csapat curlingversenyen. A Rolling Stones alakulata több győzelmet is gyűjtött, és végül a hatodik helyen végzett.

Bízunk benne, hogy a csapatok tagjai jól érezték magukat a tornán, és találkozunk még velük Kamaraerdőben.

college

A torna végeredménye:

1. Curling College (csapatvezető: Báró Martin)

2. Jókenyér II. (csapatvezető: Ludwig Klára)

3. Deaf Power (csapatvezető: Flank Gyula)

4. Team Gubányi (csapatvezető: Gubányi Attila)

5. Jókenyér I. (csapatvezető: Nagy Gábor)

6. Rolling Stones (csapatvezető: Kerekes Olivér)

7. Copy Pastry (csapatvezető: Bozzai Barbara)

8. Adóblog Team (csapatvezető: Kelemen Tamás)

9. Team Plájás (csapatvezető: Plájás Gábor)

10. KSSK (csapatvezető: Tolnai László)

11-12. Team Füzes (csapatvezető: Füzes Sándor) és FirstMed (csapatvezető: Málnási Kinga)

A hétvége folyamán Palancsa Péter készített fotókat, amelyeket itt lehet megtekinteni.