Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt megvédte címét

A címvédő Palancsa Dorottya-Kiss Zsolt páros győzött a vegyes-párosok országos bajnokságán. A két győzelemig tartó finálé első mérkőzését 10-3-ra nyerték Kissék Szekeres Ildikó és Nagy György ellen, majd a másodikat 8-7-re elveszítették, így a harmadik mérkőzésre maradt a döntés. A találkozón 13-1-re nyert a kétszeres világbajnok Palancsa-Kiss páros, ezzel 2012 óta zsinórban negyedik országos bajnoki címét szerezte meg. 

A páros ezzel a győzelemmel jogot szerzett arra, hogy képviselje hazánkat a jövő áprilisi svédországi világbajnokságon, ahol az induló csapatok már olimpiai kvalifikációs pontokat szerezhetnek nemzetüknek.

Kiss Zsolt (Westbay VSC) így nyilatkozott a bajnokságról: “Nagy Gyuriéktól háromszor is kikaptunk, úgyhogy ez mindenképp intő jel a következő fél évre nézve, látható, hogy van még mit fejlődnünk. A döntő harmadik meccsén nekik nem jött ki a lépés, ugyanakkor mi szerencsére nagyon pontosan játszottunk, így sikerült megvédeni a bajnoki címet. A szeptemberben hozott új szabályokhoz sikerült hozzászoknunk, szerintem jól alkalmazzuk az új játékelemeket. Most pár hét pihenő jön a vegyes-páros felkészülésben, mert mindketten a november végi női és férfi Európa-bajnokságra készülünk, utána azonban folytatjuk a munkát.”

Palancsa Dorottya (UTE) hozzátette: “Tizenhárom induló csapattal az idei volt a legnépesebb mezőny az országos bajnokságok történetében. Sok páros rengeteget fejlődött tavaly óta, és szerintem ez a tendencia folytatódni fog, ami nagyon jót tesz a szakágnak.”

A bajnokság harmadik helyén a Kalocsai Vera-Varga Balázs duó végzett, miután a bronzmérkőzésen 7-6-ra legyőzte Szentannai Ágnest és Hall Krisztiánt.

Palancsa-Kiss_2015.10.27.