Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt az egyéni bajnokok

Május 21-én ért véget az idény utolsó országos bajnoksága, az egyéni OB.

 

A verseny az MCSZ és a Vasas SC közös szervezésében zajlott, és rekordszámú résztvevő indult rajta. A nőknél 23, míg a férfiaknál 29 induló mérettette meg magát a négy feladatból álló versenyben.

 

A nőknél Palancsa Dorottya (UTE) győzött, a feladatsor háromszori teljesítésével összesen 257 pontot elérve. A második helyen a tavalyi aranyérmes Szekeres Ildikó (Westbay-Vasas SC) végzett 254 ponttal. A bronzérmet Miklai Henrietta (UTE) szerezte meg 236 pontos teljesítménnyel, míg a négyes döntő negyedik helyén Kalocsai Vera végzett 232 ponttal.

 

Palancsa Dorottya így nyilatkozott a győzelmet követően: “Ez a cím nagyon sokat jelent nekem, hiszen tavaly nem sikerült megvédeni az első helyet, így idén nagyon szerettem volna ismét a dobogó legfelső fokára állni, ami szerencsére sikerült is. Ezt többek között a szüleim támogatásának, a sok befektetett energiának, illetve az Újpesti Torna Egyleten kívül a Szerencsejáték Zrt.-nek köszönhetem. Ezúton is nagyon köszönök minden segítséget nekik.”

 

A férfiaknál a címvédő Kiss Zsolt (Westbay-Vasas SC) győzött 267 pontjával, míg a második helyen Bodor Gábor végzett (Westbay-Vasas SC) alig két ponttal lemaradva tőle, 265 ponttal. A bronzérem Nagy György (Westbay-Vasas SC) nyakába került, akinek összteljesítménye 251 pont volt. A negyedik helyet Czermann Kristóf (Westbay-Vasas SC) szerezte meg 244 ponttal.

 

Kiss Zsolt így értékelte a sikert: “Mivel ez nem egy hagyományos OB, ezért inkább a jókedv és a jó érzés volt a cél, na meg, hogy idén is megnyertem az összes OB-t. Ez hatalmas örömmel tölt el.”

 

Mindenkinek gratulálunk!

 

13262497_1009615749122905_450539634_o