Óévbúcsúztatás az év legjobbjaival

December közepén a Magyar Curling Szövetség évzáró bankettjén Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt vehették át a 2015. év legjobb magyar curlingeseinek járó díjakat. Dóri a nők mezőnyében, Zsolt a férfiak közt, míg vegyespárosuk a csapatoknál lett az év legjobbja. Az alábbiakban egy évösszegző interjú olvasható velük.
MCSZ: Mit jelentenek számotokra az évzáró banketten kapott elismerések?
PD: Nagyon sokat jelent számomra, hogy a Magyar Curling Szövetség is elismeri az általam elért eredményeket.
KZS: Jó érzés, hogy negyedik éve a legjobbaknak választanak meg, hiszen ez a legnagyobb elismerés a Szövetség részéről. Annak jele, hogy jó az, amit csinálunk. Reméljük, a további években is marad ez a tendencia.
MCSZ: Hogy tudnátok összefoglalni a 2015-ös éveteket a pályán és azon kívül? Mik voltak a sarokkövek? 
PD: Az idei évem mind a curling terén, mind a magánéletben igazán sikeres volt. Bekerültem egy szuper főiskolára, ahol szerencsére nagyon jól teljesítek annak ellenére is, hogy elég sokszor nem tudok jelen lenni az órákon. Emellett sikerült kialakítanom egy biztos alapokon álló párkapcsolatot, ami nagyon sok erőt ad ahhoz, hogy a lehető legjobban teljesíthessek az élet minden terén. A világversenyeken is egész jól szerepeltem, bár a női Európa-bajnokságon szerettük volna kiharcolni a világbajnoki részvételt, és ugyan ez most nem sikerült, reméljük, lesz még lehetőségünk ezzel a csapattal a közeljövőben megmutatni a tudásunkat. A világbajnoki aranyéremre nagyon büszke vagyok, és remélem, jövőre is sikerül hasonlóan teljesítenünk  Zsoltival. Továbbá a befektetett munkának köszönhetően idén megkaptam a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjat, aminek nagyon örülök.
KZS: Jó év volt, hiszen a világbajnoki cím mellett idén dőlt el, hogy olimpiai szám lett a vegyespáros, ami plusz motivációt ad a későbbiekre. Ennek köszönhetően már néhány szponzor is segíti a munkánkat, többek közt az Asham, valamint a Szerencsejáték Zrt. is, akiknek köszönhetően még több versenyre tudunk eljutni a szezonban.
MCSZ: Hogy érzitek, egyénileg, illetve csapatként miben fejlődtetek ebben az évben? 
PD: Úgy érzem, idén a fejlődésemben voltak hullámhegyek és -völgyek is.  Rengeteget kell még dolgoznom, hogy ki tudjam hozni magamból téthelyzetben is a maximumot. Ebben a csapattársaim és a világversenyeken szerzett tapasztalatok is rengeteget segítenek. Zsolti nagyon sokat fejlődött abban, hogy az éles szituációkban is képes egyre jobban kezelni az indulatait. Úgy érzem, évről évre egyre jobb csapatként dolgozunk együtt.
KZS: Technikailag kezdünk összeállni, habár jó lenne egy szakképzett edző mellénk, aki tudna velünk foglalkozni, de a stratégiai részben is igyekszünk minél jobbá válni.
MCSZ: Ha lehetne kívánságlistát írni 2016-ra, mi szerepelne rajta? 
PD: A 2016-os évben nagyon szuper lenne egy újabb világbajnoki arany, ami nagy valószínűséggel az olimpiai kvalifikációt jelentené. Nagyon szeretném megnyerni a női OB-t az UTE Bálnákkal, és az Eb-n újra harcba szállni az A osztályba való feljutásért és a világbajnoki indulásért. Szeretném sikeresen lezárni a jövő évet is a főiskolán, csak úgy, mint az ideit. És a legfőbb kívánságom, hogy a családom támogatása maradjon ugyanolyan intenzív és szeretetteljes, mint az eddigi 10 évben volt. Ez a legfontosabb ahhoz, hogy a lehető legjobban teljesítsek az élet minden terén.
KZS: Nagyon szeretném Dórival megvédeni a világbajnoki címet. Emellett egy sikeres egyetemi évet kívánnék magamnak, valamint a mostani sporttámogatások mellé még néhányat. És nagyon örülnék egy kicsivel több szabadidőnek is.
MCSZ: Kívánjuk, hogy váljanak valóra a kívánságaitok!
PD: Köszönjük szépen!
KZS: Mi pedig mindenkinek nagyon boldog, sikeres új évet kívánunk!
_MG_0538