Nagy siker volt az első nemzetközi junior verseny Kamaraerdőn

Október 31-én és november 1-jén került sor az első nemzetközi junior versenyre a Kamaraerdei Curling Clubban.

A torna a Magyar Curling Szövetség szervezésében és támogatásával valósult meg, és nyolc csapat vett rajta részt: egy cseh, egy román, valamint két szlovén csapat mellett négy magyar alakulat küzdött egymással. A cseh csapat két idősebb játékosát leszámítva a résztvevők 14 és 18 év közöttiek voltak, így a tornán számos olyan szabály volt életben, amely segítette a fiatal játékosokat a fejlődésben. Ilyen volt például a meccsenkénti két időkérési lehetőség, amellyel a legtöbb csapat élt is. A mérkőzések gyors egymásutánisága ellenére számos betétprogram színesítette a hétvégét: volt buttondobóverseny, pétanque, valamint közös vacsora egy közeli étteremben.

Sárdi Péter, a verseny egyik szervezője így értékelte a hétvégét: “Véleményem szerint a torna kifejezetten hasznos volt a magyar csapatoknak. Mindenki játszott a legerősebb csapat, a cseh, ellen, továbbá egymással is szoros küzdelmeket vívtak csapataink. Jó felkészülés és erőpróba volt ez a magyar junior csapatok és edzőik számára. Összességében kimagaslóan jó élelmezési ellátás mellett, jó hangulatú, hasznos curling hétvége volt.”

A tornát a cseh lánycsapat nyerte, a második helyen az UTE vegyes ifjúsági csapata, a harmadikon a WSC Titánok gárdája végzett.

További helyezések:

4. WSC Girling

5. WSC Ice Fighters

6. Szlovén fiúcsapat

7. Román lánycsapat

8. Szlovén lánycsapat

A kupagyőztesek

A kupagyőztesek