Második a junior-válogatott

Második helyen végzett a magyar junior-válogatott (Gazdag Zsombor, Kalocsay Ottó, Tatár Lőrinc, Szarvas Kristóf és Tüske Milán) a németországi Oberstdorfban rendezett 14 csapatos versenyen, ahol svájci, német és szlovén csapatok szerepeltek még. A Tatár Lőrinc vezette csapat egyetlen mérkőzését veszítette el csupán a hétvége során, a csapat így érthetően elégedett volt az eredményekkel:

“A hétvégén megrendezett 15 csapatos obertsdorfi kupán második helyezést értünk el, öt mérkőzést játszottunk amiből négyet meg is nyertünk .A nyílt svájci rendszernek köszönhetően végül a későbbi nyertessel végül nem tudtunk játszani. A győztes csapat egyik tagja a nemrég világbajnokságon ezüstérmet szerző Benny Kapp volt .” – mondta Kalocsay Ottó az oberstdorfi verseny után.

“Az egyetlen elveszett mérkőzésünkön elkövettünk néhány hibát, aminek sajnos vereség lett az eredménye, de az összes többi meccsünkön végig mi irányítottunk és gond nélkül győztünk. Három hét múlva utazik majd a csapat Hamburgba, ahol tavaly győzni tudott, így a címvédés reményében szeretne majd jégre lépni. Az a németországi verseny lesz az utolsó felkészülési állomásunk a junior világbajnokság előtt.” – fogalmazott a csapat edzője, Szarvas Gábor, miután még “azon melegében”, vasárnap este hazaérkeztek a németországi helyszínről.