Magyar segítség a WCF-nél

Bardocz-Bencsik Mariann személyében szeptember elejétől egy magyar szakember segíti a Curling Világszövetség (WCF) kommunikációs munkáját. A magyar szövetség korábbi sajtósa már 2014 óta dolgozik együtt a nemzetközi szövetség médiás csapatával, korábban több alkalommal részt vett a WCF által meghirdetett Media Assistance Programme-on is.

Mariann nemzetközi karrierje a 2016-os ifjúsági olimpián indult el, ahonnan már a WCF médiás csapatának tagjaként tudósított, ezt a szerepkört pedig a 2020-as, a svájci Lausanne-ban rendezett versenyeken is betöltötte. Eközben pedig már a 2018-as pjongcsangi téli paralimpián is segítette a nemzetközi szövetség munkáját. Mostani feladatköre kiterjed többek közt írott sajtóanyagok készítésére, a WCF közösségi média csatornáinak tartalommal való megtöltésére, valamint a WCF európai tagszervezeteivel való kapcsolattartásra.

“Azzal, hogy csatlakoztam a Curling Világszövetség kommunikációs stábjához, egy álmom vált valóra. Első WCF-es munkám óta ezt szerettem volna csinálni. Alig várom, hogy elkezdhessem a munkát ebben az új pozícióban, ahonnan még inkább tudom segíteni a curling fejlődését” – nyilatkozta a fiatal magyar sportszakember a WCF honlapján.

IMG-20160117-WA0006

Mariann (jobbról a második) egy curling verseny után a Kamaraerdei Curling Klubban 2016-ban

“Örülünk annak, hogy Mariann velünk dolgozik a jövőben és a korábbi eseti megbízások után most már teljes állásban a csapatunk tagja. Az ő lelkesedése és a curlingben szerzett tapasztalata komoly segítség lesz nekünk, amire most különösen nagy szükségünk lesz, hiszen az olimpia miatt egy nagyon sűrű szezon elé nézünk” – fogalmazott Christopher Hamilton, a WCF média ügyeinek vezetője.

A Magyar Curling Szövetség szívből gratulál a kinevezéshez és jó munkát kíván Bardocz-Bencsik Mariann számára a nemzetközi szövetségnél!