Lezárult az alapszakasz az OCSB A ligában

A 2021. évi Országos Csapat Bajnokság A ligájának negyedik hétvégéjén kiderült, mely csapatok versenyezhetnek tovább az érmekért.

Pénteken a hétvége felvezetéseként az UTE Férfi I. és a már biztosan továbbjutó FTC Dream Team találkozott egymással. Bár az UTE játékosai kezdték jobban a mérkőzést, és a nyolcadik endig uralták is a meccset, végül ki tudta harcolni az extra endet a Dream Team, és ott már nyertek is, így megőrizve hibátlan mérlegüket. Ézsöl Gábor (FTC Dream Team) a mentális felkészültséget emelte ki, úgy érezte, az extra end sem volt könnyű. „Kellett Balázs két szuper dobása a végén, így jött össze a győzelem. Nehéz mérkőzés volt, mindkét oldalon akadtak hibák, de tisztában vagyunk vele, hogy miben kell még fejlődnünk” – fejtette ki.

A szombati nap első fele a kiesés elkerüléséről szólt, reggel ki-ki meccset vívott egymással az FTC Jaguár és az UTE Team Tatár, amelynek végén a fiatal, újpesti színekben versenyző játékosok kiütéses győzelmet arattak, ezzel megszerezték az utolsó rájátszást érő helyet. Az eredményből sejthető, hogy két teljesen más hangulatú csapatvezető szólalt meg. „Nyilván egy ilyen számokkal jelzett eredmény után a legvalódibb indok is magyarázkodásnak tűnhet. Az ellenfél ma az összesített tudásának megfelelően, ahhoz méltóan játszott, mi sajnos ezt nem mondhatjuk el magunkról. Az első olyan találkozó volt, amelyen tényleg nem volt esélyünk a győzelemre. Ez az a pillanat, amikor újra kell gondolni a csapat céljait az idei évre vonatkozóan” – értékelt szomorúan Farkas Dániel. A másik csapat egyébként nehezebb helyzetből várta a találkozót, hiszen az egyik kulcsember, Szarvas Kristóf betegséggel küzdött, de Tatár Lőrinc pozitívnak látta, hogy fejben nagyon jól összerakták a játékot. „Amiatt, hogy tudtuk, ezen múlik a rájátszásba kerülésünk, még jobban koncentráltunk. Végre jól tudtunk csapatként együtt dolgozni, ez hozta meg a sikert” – mondta el. A női mezőnyben is ugyanez volt a tét, amikor a nap második meccsén az SSC Női csapata a Hackers ellen lépett jégre. Fordulatot itt is lehetett látni, hiszen hiába vezettek a siketek a nyolcadik endig, ott a Hackers öt pontot tudott írni, így pedig a Vasas csapata olyan előnyre tett szert, amely a meccs végéig behozhatatlannak bizonyult. Az este ezután a férfiak csoportelsőségét döntötte el, azeddig hibátlan Vasas G-Force és az FTC Dream Team csapott össze. A G-Force nyert, így az elődöntőben a Team Tatárral találkozik majd. „Tulajdonképpen tét nélküli mérkőzés volt, meccs előtt már tudtuk, hogy ez a két csapat jut tovább az első két helyen, és csak az a kérdés, hogy melyikünk kivel találkozik az elődöntőben. A mérkőzés egyébként jól sikerült, élveztük a játékot. Az elején kellett pár end, amíg teljesen megszoktuk a jeget, de utána magabiztosan szereztük meg a győzelmet, amelynek örülünk” – összegzett Szabó Gergely.

Vasárnap a nőknél is kialakultak a végső helyezések. Az UTE Team Palancsa reggel érdekes felállásban állt ki – bár még lett volna rá lehetőség, edzői döntés miatt a csapat kiválósága, Palancsa Dorottya mégsem kezdett a jégen. Ennek legfőbb oka, hogy a rájátszásban már nem tud pályára lépni, hiszen Kiss Zsolttal képviselik hazánkat az olimpiai kvalifikációs Vegyes Páros Világbajnokságon. Az itthon maradó lányok győzelemmel hangoltak az elődöntőre, ahol majd az FTC Girl Jam lesz az ellenfél. Az esti mérkőzés a nőknél is a csoportelsőségről döntött, a Vasas Nők szép játékkal 11-2-re nyertek az FTC Girl Jam ellen. „Sajnáljuk, hogy így alakult, jobban játszott az ellenfél, mi pedig rosszkor hibáztunk. Emiatt kialakult egy nagyobb pontkülönbség, így pedig az utolsó endben muszáj volt kockáztatni, ami nem jött be, de nem vagyunk elkenődve, megyünk tovább. Az elődöntőben szeretnénk nyerni a Team Palancsa ellen, és revansot venni a múlt hétért. Fejben is és a pályán is készülünk arra a mérkőzésre” – tekintett előre Halász Csilla.

„Jó mérkőzést játszottunk, magabiztosak és jó hangulatúak voltunk. Kiemelném, hogy a söprőink és a skipünk jól kommunikáltak egymással, és azt is, hogy a vezetés ellenére is tovább folytattuk a saját játékunkat, nem eresztettünk le. Várjuk az elődöntőt a Hackers ellen, jó esélyeink lehetnek, ha jól játszunk, nem lesz különösebb probléma”– a csoportgyőzelem után Joó Linda mosolyogva emelte ki a csapat erényeit, akikkel számolni kell a végső győzelem szempontjából is.

Hétfőn a korábban elhalasztott mérkőzés pótlása jött, amely egyben a kiesés elkerüléséért folytatott párharc első felvonása is volt. Az FTC Jaguár végig irányított, így már a nyolcadik end után feladásra kényszerítették ellenfelüket. Ezzel már csak egy lépésre került tőlük az új célként kitűzött bennmaradás.

A következő hétvégén minden csapat megérezheti már az Országos Bajnokság valódi súlyát, hiszen közeledünk a torna végéhez, és ahhoz, hogy megtudjuk, kinek a nyakába akasztják végül az aranyérmet.

Curling Országos Csapatbajnokság 4. hét

Péntek
17:25 – Férfi OCSB A:
FTC Dream Team – UTE Férfi I.  8-7

Szombat
8:55 – Férfi OCSB A:
FTC Jaguár – UTE Team Tatár 1-13

12:55 – Női OCSB A:
SSC Nők – Hackers 6-10

16:55 – Férfi OCSB A:
Vasas G-Force  – FTC Dream Team 7-3

Vasárnap
8:55 – Női OCSB A:
UTE Four Four Nők – UTE Team Palancsa 6-12

12:55 – Férfi OCSB A:
UTE Férfi I. – UTE FourFour Férfi 6-2

16:55 – Női OCSB A:
Vasas Nők – FTC Girl Jam 11-2

Hétfő
18:25 – Férfi OCSB A:
UTE Four Four Férfi – FTC Jaguár 3-7

A nevezett csapatok teljes listája, a részletes eredmények és az élő eredménykövetés ITT érhető el, a harmadik hét összefoglalója pedig IDE KATTINTVA olvasható.

Kreisz Bálint