Kína, Olaszország, Dánia

A címben szereplő három ország közül kettő biztosan ott lehet a pjongcsangi téli olimpia női curling tornáján. A plzeni kvalifikációs tornán ugyanis véget ért a csoportkör (round robin), amely után a 2009-es világbajnok Bingyu Wang vezette Kína (5 győzelem/1 vereség), a friss Eb-bronzérmes Diana Gaspari vezette Olaszország (5/1), valamint Dánia (4/2) végzett az első három helyen. A folytatásban szombaton este az első és a második helyezett egymás ellen (ITA-CHN) dönt az első kvótáról, ezen párharc vesztese pedig vasárnap délben még egy esélyt kap majd, a round-robin harmadik helyezettje vagyis Dánia ellen.

Olimpiai kvalifikációs torna – Plzen (CZE) – eredmények 7. forduló:

Dánia – Finnország 9-3

Kína – Németország 7-3

Olaszország – Lettország 6-5

Kína sorozatban harmadszor lehetne ott a női curling tornán az ötkarikás játékokon, Olaszország számára pedig különösen nagy siker lenne a kvalifikáció, eddig ugyanis egyetlen egyszer volt olasz női csapat a tornán, 2006-ban, Torinóban, amikor rendezőként kaptak lehetőséget a részvételre. A dánok számára már-már kötelező lenne a kijutás, hiszen 1998 óta eddig minden olimpián volt női curling csapatuk, sőt mi több, az ország történetének eddigi egyetlen téli olimpiai érmét (ezüst-1998) is ez a sportág hozta Dániának.

A kvalifikáció csoportkörének végeztével az is eldőlt, hogy a női tornán nem csatlakozik újabb résztvevő az eddigi olimpiákon szereplő nemzetek közé, a Pjongcsangban szereplő tíz nemzet az eddigi is “olimpiás” 13 országból kerül majd ki.

Olympic Qualification Event 2017, Pilsen, Czech Republic

Vasárnapra kora délutánra dől el, hogy melyik lesz a két nemzet, amely csatlakozik a pjongcsangi curling torna női mezőnyéhez. A már résztvevő országokat az alábbi táblázatban foglalunk össze:

Országok Férfi csapat Női csapat Vegyes páros Sportolók
 Kanada X X X 12
 Kína X 2
 Finnország X 2
 Nagy-Britannia X X 10
 Japán X X 10
 Norvégia X X 7
 Oroszország X X 7
 Dél-Korea X X X 12
 Svédország X X 10
 Svájc X X X 12
 Egyesült Államok X X X 12
Összesen 8 8 8 116