Helyzetjelentés Kiss Zsolttól Bernből

Öt csoportmérkőzés után száz százalékos a magyar vegyescsapat a berni világbajnokságon. Az Egyesült Államok, Brazília, Ausztria, Törökország és Japán legyőzését követően Kiss Zsolt osztotta meg gondolatait az MCSZ-szel a versenyről, az ellenfelekről és saját teljesítményükről.

© WCF / Céline Stucki

© WCF / Céline Stucki

“Eddigi egyik mérkőzésünk sem volt könnyű, de szerencsére az utolsó endekre mindig előnnyel fordultunk, amit ki is használtunk. A csoportunkban a japán csapat szereplése meglepetés, kicsit többet vártunk tőlük. Eddig öt meccsből egyet sem nyertek. A szerda reggeli fehérorosz meccs fontos, hiszen ha nyerünk, akkor biztos benn vagyunk a rájátszásban, ha pedig a skótokat is megverjük délután, akkor elsőként végzünk. A csapatban jó a hangulat szerencsére, a verseny előtti hibákat kiküszöböltük, és fejben is mindenki jól rendben van a meccseken.”

A szervezéssel, a jég minőségével kapcsolatban a következőket tapasztalta Zsolt:

“A versenybírók nincsenek teljesen tisztában a szabályokkal. Például szerintük az ún. “travel time” is beleszámít az időkérésbe, és nem indul el az egy perc addig, amíg le nem jár a travel time. Hiába jeleztem, hogy nem így van, semmi nem történt. A jég sajnos romló tendenciát mutat, az első nap jó gyors volt, az elmúlt két napban lassabb lett, valamint a melegítés alatt sem gyorsul fel kellően a jég. De a meccsek második endjére általában már nincs baj.”

A magyar válogatott szerdán reggel 8-kor Fehéroroszországgal, míg délután 4 órakor Skóciával találkozik. Csütörtökön kerül sor az utolsó csoportmérkőzésükre Észtország ellen.