Érmet hoznának az olimpiai csarnokból

Az éremszerzés a célja a Palancsa Dorottya-Kiss Zsolt vegyespáros válogatottnak az április 18-án Szocsiban kezdődő világbajnokságon. A versenyt a 2014-es olimpiára épült Ice Cube Curling Centre nevű komplexumban rendezik 30 csapat részvételével. A 2013-ban világbajnok, a tavalyi versenyen negyedik helyen végzett párossal a felkészülésről, az ellenfelekről és a magukkal szembeni elvárásokról beszélgettünk.

MCSZ: Ez lesz a harmadik világbajnokságotok. Mennyiben volt más most a felkészülés, mint az előző két évben?

PD: A felkészülésünk nagyjából hasonló felépítés alapján zajlott, és ugyanolyan jól sikerült, mint az előző években. A saját edzéseken kívül heti egy közös edzésen vettünk részt, valamint elindultunk egy igen jó színvonalú svájci versenyen. Ezen kívül részt vettünk az itthon megrendezésre került VIII. Westbay Kupán, ahol sikerült címet védeni, így már harmadik alkalommal nyertünk zsinórban.

KZS: Ami újdonság volt az előző évekhez képest, az az, hogy idén nem dolgozott edző velünk, ketten végeztük el a felkészülést.

MCSZ: Először fogtok olimpiai csarnokban versenyezni. Mit jelent ez számotokra?

PD: Nagyon várom már, hogy ott játszhassunk. Izgatott vagyok, felemelő érzés, hogy egy olimpiai csarnokban képviselhetjük Magyarországot.

MCSZ: Mit tudtok mezőnyről? Kik a legnagyobb riválisok?

KZS: Többen már sokadik alkalommal szerepelnek vb-n, például a skótok, Judith McCleary és Lee McCleary, illetve a svédek, Camilla Johansson és Per Noreen. Ők mindenképpen erősek, de a csoportunkból Kanada és Spanyolország is kemény ellenfélnek tűnik. Az egész mezőnyt tekintve még a norvégok, az oroszok és a svájciak tűnnek erősnek.

MCSZ: Milyen célt tűztetek ki magatok elé a csoportkörre?

PD: A csoportból szeretnénk az első helyen továbbjutni. Természetesen a csoport második helye is megfelelő, hiszen az is azt jelentené, hogy tovább játszhatunk a legjobb nyolc között. Mivel Kanada és Skócia is egy csoportban van velünk, így ez nem lesz egyszerű, de biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk majd szerezni a továbbjutó helyek egyikét.

MCSZ: Milyen végeredménnyel lennétek elégedettek?

KZS: Természetesen szeretnénk aranyérmet nyerni, de talán most lesz a legerősebb mezőny a vb-k történetében, úgyhogy az éremmel én már elégedett lennék.

PD: Igen, én is hasonlóan látom. Elég erős mezőny lesz az idei, nagyon boldogok lennénk egy újabb világbajnoki címmel, de ha dobogóra állhatunk, annak már nagyon fogunk örülni!

World Mixed Doubles Curling Championship 2014, Dumfries, Scotland